Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde İzmir’in tek temsilcisi olan Bornova Becker Spor, kendi evinde oynadığı ilk karşılaşmada oldukça iyi performans gösterdi.

Süper Lig’in ikinci haftasında kendi evinde Galatasaray ile karşılaşan Bornova Becker Spor, maçı 79 – 90’lık skorla tamamladı.


Tek yabancı ile oynayan Bornova Becker Spor, maçın başından sonuna kadar maça ortak kaldı. İlk periyot 22 -  23, ilk yarı 45 – 49, üçüncü periyot 67 – 70 tamamlanırken maç sonucu Galatasaray lehine tamamlandı.

Takım kaptanı Şaziye İvegin Üner 27 sayı 5 ribaund 4 asist ile oynarken, Ashleigh Lauren Fontenette 18 sayı 6 ribaund 10 asist, Emel Sığırcı 14 sayı 7 ribaund 2 asist, Yeliz Doğan ise 10 sayı 6 ribaund 2 asist ile maçı tamamladı.

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Arda Erçin, “Gelirken söylemiştim bir peri masalı gerçekleştirmek istiyoruz diye. Finansal problemler nedeniyle takımda değişiklikler oldu. Vize problemlerinden dolayı hala yabancı oyuncularımız gelemedi. Henüz tam takım olamadık, ama bugün maçtan önce de söyledim oyuncularıma; biz iyi bir takımız ama eksik bir takımız, yapabileceğimizin en iyisini yaparsak bugün buradan iyi bir skorla çıkarız dedim. Maçı sonuna kadar kovaladık rotasyonumuz düşük olduğu için sonlarda kaybetmemize sebep oldu. Bundan sonra daha dinamik olarak devam edeceğiz.” dedi.