Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 1. haftasında Bahçeşehir Koleji, evinde Karşıyaka’yı ağırladı. Baştan sona sıkı bir mücadeleye sahne olan maçın kazananı, 82-68’lik skorla ev sahibi Bahçeşehir Koleji oldu.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Jaleen Smith, C.J. Maainburg, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Furkan Haltalı beşiyle başlarken, konuk ekip Karşıyaka Daron Russell, Lamar Jefferson, Sean McDermott, James Webb ve Muhsin Yaşar beşiyle sahaya çıktı. 

Karşılaşmanın ilk sayıları, Daron Russell ile konuk Karşıyaka’dan geldi. Muhsin Yaşar ile bir basket daha bulan konuk ekip, maça 0-4 ile başladı. Ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nin ilk basketi, basket faulü bulan Tyler Cavanaugh’dan geldi. Yayın gerisinden isabeti bulan C.J. Massinburg’a cevap, Lamar Jefferson’dan geldi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde, Axel Bouteille ile üst üste basketler bulan Kırmızı Ejderhalar, 11-10 üstünlüğü yakaladı. Furkan Haltalı ve Jaleen Smith ile basketleri bulan Bahçeşehir Koleji, 16-12 öne geçti. Tai Odiase ve Errick Mccollum’un karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde üçlüğü bulan Şehmus Hazer, skoru 21-14’e getirdi. Bahçeşehir Koleji, ilk çeeyreği 23-18 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğin ilk sayıları, üçlüğü bulan Kenan Sipahi ile Karşıyaka’dan geldi. Jerry Boutsiele’in serbest atış isabetlerine üçlükle cevap veren C.J. Massinburg ve basketi bulan Mateusz Ponitka, skoru 28-23’e getirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde, üst üste basketler bulan Bahçeşehir Koleji skoru 39-27’ye getirdi. Çeyreğin son üç dakikasına, 41-35 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Üst üste basketler bulan Karşıyaka, skoru 46-42’ye getirdi. Bahçeşehir Koleji, ilk yarıyı 52-42 önde tamamladı.

İkinci yarıya bulduğu serbest atış isabetleriyle başlayan Karşıyaka’ya cevap, Axel Bouteille’den geldi. Hakan Sayılı ile üçlüğü bulan konuk ekip, farkı 6 sayıya indirdi. C.J. Massinburg ve Şehmus Hazer sayılarına devam ederken Bahçeşehir Koleji, maçın son 10 dakikalık bölümüne 64-52 önde girdi. 

Son çeyreğin ilk sayıları, Muhsin Yaşar ile Karşıyaka’dan geldi. Karşılıklı sayılarla geçilen bölümde, Axel Bouteille ile orta mesafeli isabeti bulan Bahçeşehir Koleji skoru 69-58’e getirdi. Jaleen Smith ile bir basket daha bulan ev sahibi ekip, 71-58 ile rakibine molayı aldırdı. Üst üste basketler bulan Karşıyaka, Lamar Jefferson’ın basketiyle skoru 71-65’e getirerek farkı altı sayıya indirdi. Bahçeşehir Koleji, karşılaşmayı 82-68 kazandı.