BKT EuroCup’ta ülkemizi temsil edecek Bahçeşehir Koleji, 2024-2025 sezonundaki ilk resmi maçında Litvanya’nın BC Wolves Vilnius takımıyla karşılaştı. Ev sahibi ekip maça Anthony Cowan, Andrew Andrews, Tre’Shawn Thurman, Garrison Brooks ve Jefferey Taylor beşiyle başlarken, Bahçeşehir Koleji sahaya Jaleen Smith, C.J. Massinburg, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Tai Odiase beşiyle çıktı.

Çekişmeli maçta gülen taraf, 69-80’lik skorla Bahçeşehir Koleji oldu.



Karşılaşmanın ilk sayıları, Jaleen Smith’in pasını smaçla bitiren Tai Odiase ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Üç sayılık isabeti bulan Jefferey Taylor, ev sahibi ekibi öne geçirdi. Tai Odiase ve C.J. Massinburg ile sayılarına devam eden temsilcimiz, basket faulü bulan Tyler Cavanaugh ile skoru 3-9’a getirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde, basket faulü isabete çeviren Anthony Cowan skoru 12-13’e getirdi ve Wolves’u maça ortak etti. Üst üste basketlerine devam eden Tyler Cavanaugh’ya cevap yeniden Anthony Cowan’dan geldi. Bu sefer de yayın gerisinden isabeti bulan Cowan, skoru 19-19’a getirdi. Karşılıklı basketlerle yaklaşan çeyrek sonunda, Anthony Cowan’ın basketiyle ev sahibi ekip ilk çeyreği 26-23 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kristupas Zemaitis’in üçlüğüyle başlayan Wolves’a cevap, Axel Bouteille ve Jaleen Smith’ten geldi. Üst üste basketler bulan ev sahibine karşılık, Marko Simonovic ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Axel Bouteille ile basketi bulan Kırmızı Ejderhalar, skoru 35-35’e getirdi. Marko Simonovic ile bir üçlük daha bulan temsilcimiz, Tai Odiase’nin basketiyle 35-40 öne geçerek rakibine molayı aldırdı. Tai Odiase ve Tre’Shawn Thurman’ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde, temsilcimiz üstünlüğünü sürdürdü. Bahçeşehir Koleji, ilk yarıyı 43-45 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk basketi, ev sahibi Wolves’tan geldi ve ev sahibi ekip eşitliği sağladı. Garrison Brooks ile boyalı alanda isabeti bulan Wolves’a cevap, C.J. Massinburg’dan geldi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde Tai Odiase ile basketi bulan Kırmızı Ejderhalar, üstünlüğü aldı. Başa baş geçen maçta yayın gerisinden isabeti bulan Axel Bouteille, Bahçeşehir Koleji adına farkı dört sayıya yükseltti. Bir üçlük daha bulan Bouteille ve basketi bulan Tai Odiase, skoru 56-65’e getirdi ve Wolves’a bir mola daha aldırdı. Bahçeşehir Koleji, son çeyreğe 56-65 üstünlükle girdi.

Son çeyreğin ilk sayıları, Regimantas Miniotas ile Wolves’tan geldi. Marek Blazevic ile iki basket daha bulan ev sahibi ekip, farkı üç sayıya indirdi. Jaleen Smith ile basketi bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 62-67’ye getirdi. C.J. Massinburg ile üçlüğü bulan Kırmızı Ejderhalar’a cevap, Andrew Andrews’tan geldi. Yayın gerisinden isabeti bulan Tyler Cavanaugh, farkı dokuz sayıya yükseltti. Mateusz Ponitka ile üst üste sayılar bulan Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi kazanarak 1’de 1 yaptı. 

Axel Bouteille: 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist

Tai Odiase: 14 sayı, 5 ribaund

Tyler Cavanaugh: 13 sayı, 2 ribaund, 1 asist

C.J. Massinburg: 12 sayı, 3 ribaund

Marko Simonovic: 8 sayı, 6 ribaund, 3 asist