Bahçeşehir Koleji, 2021-22 sezonunda müzesine götürdüğü FIBA Europe Cup’ta grup liderliği için çok önemli bir maça çıktı. Temsilcimiz, D grubu dördüncü maçında Çekya temsilcisi Nymburk ile karşılaştı. Zorlu bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf uzatma dakikaları sonunda 91-96’lık skorla Bahçeşehir Koleji oldu. Bahçeşehir Koleji’nde Tyler Cavanaugh 23 sayı, 10 ribaund ve 3 blokla yıldızlaşırken, Axel Bouteille 25 sayı, 5 ribaund, Jerry Boutsiele ise 12 sayı, 9 ribaund, 5 asist ve 5 blokla galibiyette önemli rol oynadı. 



Bahçeşehir Koleji maça Muhammed Baygül, Tony Taylor, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken konuk ekip Nymburk, Jitaurious Gordon, Frantisek Rylich, Thomas Bell, Jaromir Bohacik ve Sukhmail Mathon beşiyle sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Jerry Boutsiele ile konuk ekip Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Ev sahibi Nymburk’ta ise Jitaurious Gordon, bulduğu isabetle skoru eşitledi. Bahçeşehir Koleji Axel Bouteille ile bir basket daha bulurken, konuk ekip Frantisek Rylich ve Jaromir Bohacik’in üst üste basketleriyle skoru 7-4’e getirdi. Temsilcimizde yayın gerisinden bulduğu baskette bir de kendisine faul yapılan Tyler Cavanaugh, çizgiden de isabeti bularak takımını 7-8 öne geçirdi. Maça iyi giren Jaromir Bohacik, iki üçlük daha bularak 9 sayıya ulaştı. Bu bölümde etkili olan Tony Taylor ve Jerry Boutsiele, Bahçeşehir Koleji’nin son dört dakikaya 15-15 eşitlikle girmesine yardımcı oldu. Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele ile hem hücum hem de savunmada tempoyu artıran temsilcimiz, Boutsiele’in basketiyle skoru 15-22’ye getirerek Nymburk’a molayı aldırdı. İlk çeyreğin son sayıları da Tyler Cavanaugh’un üçlüğüyle Bahçeşehir Koleji’nden geldi ve temsilcimiz, çeyreği 18-25 önde kapattı. 

İkinci çeyreğin ilk sayılarını da yine üç sayı çizgisinin gerisinden, bu kez Philip Scrubb ile Bahçeşehir Koleji buldu. Jaromir Bohacik ise mücadeledeki dördüncü üçlüğünü bularak 12 sayıya ulaştı ve takımını oyunda tutmaya devam etti. Bu bölümde topu iyi paylaşmayı sürdüren Bahçeşehir Koleji, Tony Taylor ile bulduğu üçlükle birlikte farkı korudu. Taylor, bu basketle temsilcimizde çift haneli skor üreten ilk oyuncu oldu. Bu bölümde Nymburk’a enerji veren Thomas Bell, üst üste bulduğu sayılarla skoru 30-35’e getirdi. Jitaurious Gordon ve Axel Bouteille’in karşılıklı üçlükleriyle geçilen bölümde, Bahçeşehir Koleji 36-40’lık skorla üstünlüğünü sürdürdü. İlk yarının en etkili ismi Tyler Cavanaugh, yayın gerisinden bir isabet daha bularak farkı çift hanelere çıkardı ve maçta 17 sayıya ulaştı. Nymburk’ta ise Spencer Svejcar’dan yanıt geldi. Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 42-50 üstünlükle girdi. Tyler Cavanaugh 17, Tony Taylor ise 14 sayıyla temsilcimizin üstünlüğünde önemli rol oynarken ev sahibi Nymburk’ta Jaromir Bohacik 12, Jitaurious Gordon ise 11 sayıyla çift haneli skor üretti. 

İkinci yarıya da aynı beşle başlayan Bahçeşehir Koleji, Jiaturious Gordon’dan gelen üç sayılık isabete Axel Bouteille ve Muhammed Baygül’ün basketleriyle karşılık verdi. İki takımın da altışar sayı atabildiği altı buçuk dakikanın ardından basketi bulan Axel Bouteille, skoru 48-58’e getirerek farkı yeniden çift hanelere taşıdı. Temponun iyice düştüğü ve iki takımın da sık sık faul çizgisine geldiği bu bölümde farkı çift hanelerde tutmayı başaran Bahçeşehir Koleji, Jerry Boutsiele ile hem savunmada hem de hücumda etkili oldu. Çeyreğin sonlarında üst üste sayılar bulan ev sahibi Nymburk, bitime bir dakikadan az bir süre kala skoru 58-63’e getirdi ve farkı beşe indirdi. Önce Philip Scrubb ile serbest atışlardan yararlanan Bahçeşehir Koleji, çeyreğin son saniyesinde Axel Bouteille’in uzaklardan bulduğu üç sayılık basketle son on dakikalık bölüme 58-68 önde girdi.

İlk dakikasında sayı çıkmayan son çeyreğin ilk basketi, Thomas Bell ile Nymburk’tan geldi. Günün en etkili ismi Tyler Cavanaugh, basketlerine son çeyrekte de devam ederken 21 sayıya ulaştı. Bu bölümde bir seri yakalayan Nymburk, maçın bitimine beş dakika kala skoru 67-72’ye getirdi ve farkı beşe indirdi. Temsilcimize isabet şansı tanımayan Nymburk, farkı bir sayıya kadar indirmeyi başardı. Axel Bouteille, bulduğu kritik üçlükle takımına derin bir nefes aldırırken 18 sayıya ulaştı. Hızlı hücumda sayıyı bulan ve faulü de alan David Collins, skoru 75-75’e getirdi. Nymburk, Ondrej Sehnal’ın bitime dört saniye kala bulduğu üçlükle 80-77 öne geçti. Bir saniye kala kritik anda sahne alan Axel Bouteille, üç sayılık isabeti bularak maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatmalarda faul çizgisinden üst üste dört sayı bulan konuk ekip, Axel Bouteille’in basketiyle 80-86 öne geçti. Spencer Svejcar da bir üç sayılık basket bulurken, yayın gerisinden ona cevap veren isim Muhammed Baygül oldu ve Bahçeşehir Koleji altı sayılık üstünlüğünü korudu. Spencer Svejcar ile bir üçlük daha bulan Nymburk, farkı dört sayıya indirdi. Maçın sonuna bir dakika kala üç sayılık isabet bulan Muhammed Baygül, 13 sayıya ulaştı ve takımını rahatlattı. Bu dakikalarda Nymburk’ta direnen Spencer Svejcar, bir üçlük daha atarak 16 sayıya ulaştı ve farkı beşe indirdi. Kalan sürede Nymburk’un çabaları sonucu değiştirmedi ve Bahçeşehir Koleji, 91-96 ile gülen taraf oldu.

Bu skorla grup liderliği yolunda önemli bir avantaj elde eden Bahçeşehir Koleji, grupta üç galibiyet bir mağlubiyete ulaştı. Temsilcimiz, bir sonraki maçında 15 Kasım Çarşamba günü Azerbaycan temsilcisi Sabah ile karşı karşıya gelecek.

KOÇ GÖRÜŞÜ

Maçın bizim açımızdan zor geçeceğini biliyorduk. Oyuncularımız gereken savaşı ve mücadeleyi sahada gösterdi ve uzatmada da olsa kazanmayı bildik. Nymburk Basketbol Şampiyonlar Ligi’nden gelen güçlü bir ekip, eksiklerimize rağmen deplasmanda kazandığımız için mutluyuz. Tüm oyuncularımı ve ekibimi tebrik ediyorum. Şimdi hızlı bir şekilde ligdeki Bursaspor maçına konsantre olacağız.