FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki 3 temsilcimizden biri olan Bahçeşehir Koleji, yaşadığı önemli sakatlıkların ardından evinde İspanyol ekibi BAXI Manresa’ya 76-77’lİk mağlup oldu. Ülkemizin derinden etkilendiği büyük deprem felaketinde kaybettiklerimizin anıldığı maçta Bahçeşehir Koleji sporcuları siyah formayla sahaya çıktı. Tribünlerde de seyirciler siyah kıyafetleriyle gelerek bilet gelirleriyle de depremzedelere destek oldular. Ayrıca maçın ilk çeyreğinin bitimine 04:17 kala tribünlerden “Geçmiş Olsun Türkiye, Başımız Sağ olsun” yazılı pankart açıldı.

Temsilcimiz maça Langston Hall, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Conor Morgan, Jerry Boutsiele beşi ile başlarken; İspanyol ekibi BAXI Manresa, Jerrick Harding, Devin Robinson, Babatunde Olumuyiwa, Guillem Jou, Dani Perez beşi ile başladı.

Maça hızlı başlayan taraf, 11-0’lık seriyle temsilcimiz Bahçeşehir Koleji oldu. Rakibini periyodun bitmesine yalnızca 3 dakika 37 saniye kalana kadar skorsuz bırakmayı başaran Kırmızı Ejderhalar da ilk sayılar yeni transfer Conor Morgan’ın serbest atışlarından geldi. Konuk ekip çeyreğin son dakikalarında performansını artırarak skor farkını 7’ye indirdi ve maçın ilk çeyreği 20-13’lük skorla bitti.

İlk çeyrekte olduğu gibi maçın ikinci çeyreğinde de temposunu koruyan Bahçeşehir Koleji’nde çeyreğin ilk sayıları James Gist’ten geldi. Ardından gelen hücumlarda yine James Gist’in ve Yiğit Arslan’ın üst üste üç 3 sayılık basketiyle periyot bitimine 7 dakika 20 saniye kala skor 31-15’e geldi. Çeyreğin ortalarına gelinirken İspanyol ekibi, 16 olan skor farkını 10’a getirmeyi başardı. Ardından ilk yarının bitimine 5 dakika 7 saniye kala Kırmızı Ejderhaların Kanada’lı yıldızı Conor Morgan’dan 3 sayılık isabetle yanıt geldi ve skor 34-21 oldu. Son bölümünde hücum ritminin arttığı çeyrek, karşılıklı sayılarla devam etti ve 42-30’luk skorla sona erdi. İlk yarıda temsilcimizde 12 sayıyla Yiğit Arslan’ın ve 9 sayıyla Jerry Boutsiele’nin performansları öne çıktı.

Üçüncü çeyrekte soyunma odasından dönen takımların karşılıklı skorlarıyla başladı. İspanyol ekibi temposunu artırarak ilk yarının henüz üçüncü dakikasında skoru 47-42 yaparken, ilk yarı sonunda 12 olan skor farkını 5’e indirmeyi başardı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Baxi Manresa’lı oyuncular hücumda etkinliklerini göstererek çeyrek bitimine 2 dakika 50 saniye kala skoru 56-57’ye getirerek maçta ilk kez üstünlüklerini sağladılar ve hemen ardından Langston Hall’den yanıt sayısı geldi. Karşılıklı hücumlarla birlikte çeyrek, 60-62 deplasman ekibi lehine sonuçlandı.

Maçın son 10 dakikası her iki takım için de yavaş başlarken, çeyreğin ilk sayıları temsilcimizin yıldız pivotu Jerry Boutsiele’den geldi ardından temsilcimiz Langston Hall’un bulduğu 3 faul atışından gelen sayılarla skoru 66-62 yaptı ve üstünlüğü tekrar eline aldı. Savunmaların gittikçe yoğunlaştığı dakikalarda az sayı çıkarken temsilcimiz bulduğu 4 sayılık farkı Jerry Boutsiele’in maçın son 3 dakika 24 saniyesinde bulduğu sayıyla 6’ya çıkarmayı başardı ve skor 71-65’e geldi ve konuk ekibin koçu Pedro Martinez’den mola geldi.
Mola sonrası reaksiyon veren konuk ekip maçın bitimine son 1 dakika 17 saniye kala skoru 73-74’e getirdi. Buna karşılık Koç Erhan Ernak’tan mola geldi. Molanın ardından temsilcimizin Slovenyalı oyuncusu Jaka Blazic skoru 76-74’e getirdi. Maçın son 15 saniyesine bu skorla girilirken son hücum için her iki antrenörden de üst üste molalar geldi. Son 4 saniyede İspanyol ekibinden 3 sayılık basket geldi ve skor 76-77’ye geldi.

Maçta temsilcimizde 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile; 23 sayı, 12 ribaund, 3 asist Jerry Boutsiele performanslarıyla öne çıkarken, İspanyol ekibi BAXI Manresa’da Jerrick Harding  22 sayı, 1 ribaund ile; Juampi Vaulet 10 sayı, 6 ribaund, 1 asist ile öne çıkan performanslar sergilediler.

Mücadelenin ardından Bahçeşehir Koleji baş antrenörü Erhan Ernak “Maçın ilk yarısı kazanmış olduğumuz avantajı maçın geneline yaymayı başaramadık. Üçüncü periyotta bütün avantajımızı geriye verdik. Bizim için çok üzücü bir mağlubiyet oldu. Bugün tribünlerde bizimle depremzedelerimize destek olan herkese teşekkür ederiz.” yorumlarında bulundu.