TOFAŞ Basketbol Takımı, ertelemeli olarak oynanan ve statü gereği yeni transferleri Brady Manek ve Milton Doyle’dan yoksun çıktığı ligin 19. hafta karşılaşmasında sahasında Pınar Karşıyaka’ya 81-86 kaybetti.



Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta karşılaşmasında TOFAŞ, Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Tyler Ennis, Rob Gray, Arturas Milaknis, Berke Büyüktuncel, Boubacar Toure beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Boubacar Toure’nin elinden buldu. Tyler Ennis’in üçlüğü sonrası konuk takım 4-4 eşitliği sağlarken, Boubacar Toure’nin basketi sonrası Berke Büyüktuncel ve Tolga Geçim’in üçlükleri 7. dakikada skoru 16-12’ye taşıdı. Çeyrek sonunda Rob Gray’in elinden sayılar bulan Bursa ekibi, ilk periyodu 21-19 önde kapattı.

İkinci çeyreğin başında üstünlüğü sağlayan Pınar Karşıyaka sayılarına Tyler Ennis ve Ege Demir ile karşılık veren TOFAŞ Basketbol Takımı, Berke Büyüktuncel ve Berk Uğurlu’nun elinden skor bulsa da 16.30’da fark 8’e (33-41) çıktı. Arturas Milaknis’in üçlüğü sonrası Berk Uğurlu ve Boubacar Toure ile arayı kapatmaya çalışan ev sahibi takım, soyunma odasına 42-48 geride girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyreğin başında Boubacar Toure, Rob Gray, Tyler Ennis ve Tolga Geçim ile sayılar bulan TOFAŞ, Arturas Milaknis’in kritik üçlüğüyle 25. dakika sonunda durumu 57-59 yaptı. Ancak son çeyreğe 61-69 üstünlükle başlayan İzmir temsilcisi, dördüncü periyot başında üst üste bulduğu sayılarla 14 sayılık farkı yakaladı: 61-75. Berke Büyüktuncel’in basketi sonrası Özgür Cengiz ve Arturas Milaknis’in elinden üçlükler bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, Rob Gray’in sayıları sonrası Milaknis’in elinden bir üçlük daha bularak bitime 46 saniye kala farkı 7 sayıya (78-85) çekse de karşılaşma Berke Büyüktuncel’in üçlüğüyle 81-86 sonuçlandı.

Pınar Karşıyaka karşısında TOFAŞ’ta Rob Gray 16 sayı; Berke Büyüktuncel 14 sayı; Arturas Milaknis ve Boubacar Toure 12’şer sayı; Tyler Ennis 11 sayıyla oynadı. Yeni transferler Brady Manek ve Milton Doyle ise karşılaşmanın erteleme maçı olması nedeniyle statü gereği kadroda yer almadılar.



DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını sarmak adına Pınar Karşıyaka karşılaşmanın tüm fiziki bilet gelirleri ve temsili olarak satılan “Hatıra Bileti” gelirleri depremzedeler için bağış oldu. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda parkedeki ve led ekranlardaki tüm reklam alanları hayatını kaybeden vatandaşların anısına ‘siyah-beyaz’a bürünürken, TOFAŞ Basketbol Takımı karşılaşmanın ısınma bölümüne siyah renkte anma tişörtleriyle çıktı. Karşılaşma saygı duruşu ve takımların “Türkiye Tek Yürek” pankartıyla verdiği mesajla başladı. Maçın devre arasında ise; depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla AFAD ile koordineli şekilde 24 saat içinde bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarında görev alan, Tofaş Spor Kulübü Doktoru Bülent Arslanhan’ın da arasında yer aldığı 17 kişilik TOFAŞ arama kurtarma ekibine teşekkür seremonisi gerçekleştirildi.

Tofaş Spor Kulübü’nün Nilüfer Belediyesi ile gerçekleştirdiği “Kitabını al, maça gel; deprem bölgesindeki çocuklara destek ver” dayanışma organizasyonu da büyük ilgi gördü. Bursalı basketbolseverler yanlarında getirdikleri çocuk kitapları, boyama kitapları, boyama kalemleri ve oyuncakları seyirci giriş noktalarında görevlilere teslim etti. Toplanan yardım malzemeleri Nilüfer Gezici Kütüphane ile deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak.


TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 11 Mart Cumartesi günü saat 15.30’da deplasmanda Beşiktaş Emlakjet ile yapacak.