Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ülkemizin 10 ilinin etkilendiği büyük felaketin ardından ertelenen programda Bahçeşehir Koleji, 19. Hafta maçında ligin bir diğer orta sıra takımı Yukatel Merkezefendi Basketbol’a konuk oldu. Kırmızı Ejderhalar 80-76’lık skorla mağlup olan taraf oldu.

Deplasman ekibi maça Yunus Sonsırma, Jamar Smith, Jaka Blazic, Conor Morgan, Jerry Boutsiele beşiyle; Ev sahibi Yukatel Merkezefendi Basketbol ise Andrew Harrison, Xavier Andrew Rathan, Nikolaos Rogkavopoulos, Ayberk Olmaz, Johnny Hamilton beşiyle başladı. Kırmızı Ejderhalar yıldız ismi Jerry Boutsiele bir aylık sakatlığının ardından sahalara dönerken, yeni transferi Kanadalı oyuncu Conor Morgan ise bu mücadeleyle Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde takımıyla ilk kez sahaya çıktı.

Yavaş başlayan maç, iki ekip arasında çekişmeyle başladı. Maçın ilk sayısı Bahçeşehir Koleji’nden Conor Morgan’dan geldi. Çeyreğin ilk 5 dakikasının sonuna gelinirken Yukatel Merkezefendi Basketbol’dan Birleşik Amerikalı oyuncu Andrew Harrison’ın iki sayılık isabeti ile skor 8-8’e geldi. Savunmaların her iki tarafta da iyi iş çıkardığı periyotta karşılıklı gelen sayılarla eşitlik büyük oranda devam ettirildi. Çeyrek bitimine 3 dakika 13 saniye kala sürede Andrew Rathan’ın iki sayılık basketiyle ev sahibi lehine 14-13 olan skor, 23 saniye sonra deplasman ekibinin yıldız oyuncusu Jaka Blazic’in basketiyle 14-15’e geldi. Maçın ilk çeyreği Kırmızı Ejderhaların tecrübeli oyuncusu Hadi Özdemir’in attığı serbest atış ile 18-20 deplasman ekibi lehine sonuçlandı.

Maçın ikinci çeyreği sakatlıktan dönen başarılı pivot Jerry Boutsiele’nin sayılarıyla başladı. İlk çeyreğe kıyasla her iki takımın da hücum da daha etkin olduğu çeyrekte, gelen karşılıklı üç ve iki sayılık basketlerle oyuna tempo geldi. Ev sahibi takımın baş antrenörü Zafer Aktaş’a müsabakanın hakem üçlüsünden ilk yarının bitimine 5 dakika 51 saniye kala teknik faul geldi ve gelen serbest atışla skor 29-31’e geldi. Ev sahibi ekip mücadelesini sürdürerek rakibine karşı 8-0’lık bir skor serisi ortaya koyarak skoru 42-34’e getirdi ve farkı kendi lehine 8 sayıya getirmeyi başardı. Karşılıklı gelen dörder sayının ardından mücadelenin ilk yarısı 46-38’lik skorla sona erdi.

Soyunma odasından iyi dönen taraf rakip ekip Bahçeşehir Koleji oldu ve üst üste bulduğu basketlerle ilk 2 dakikada rakibine karşı skor farkını 3’e indirmeyi başardı. Uzun süre sayı çıkmayan üçüncü çeyrekte Yukatel Merkezefendi’nin yeni transferi Andrew Rathan’ın ve Tomazs Gielo’nun 3 sayılık basketleriyle 55-46’ya geldi. Maçın üçüncü çeyreğinin son iki dakikalık kısmına girilirken farkı eritmeyi başaran Bahçeşehir Koleji, Jaka Blazic’in bulduğu 2 serbest atış isabetiyle skor 57-54’e geldi. Periyodun bitimine 26 saniye kala deplasman ekibi üst üste bulduğu sayılarla maça eşitliği getirmeyi başardı. Çeyrek, ev sahibinin son saniyede kaydettiği 2 sayılık basketle birlikte 61-59 skorla bitti.

Maçın son çeyreği oldukça düşük bir ritimle başladı. Son periyotta ev sahibi ilk sayısını henüz çeyreğin ortasına gelinirken buldu. Üçüncü çeyrekte farkı kapatmayı büyük ölçüde başaran Kırmızı Ejderhalar, son periyotta ise öne geçirmeyi başardı. Müsabakanın bitimine 5 dakika 31 saniye kala 62-67 Bahçeşehir Koleji lehine iken ev sahibinin bulduğu 11’e 1 sayılık seri ile son 2 dakika 34 saniye kala skoru 73-68’e getirmeyi başardı. Ardından gelen hücumda konuk ekip milli oyuncu Yiğit Arslan’ın 2 sayılık isabetiyle skoru 73-70 getirdi ve ev sahibi ekibin antrenörü Zafer Aktaş’tan mola geldi. Molanın ardından ev sahibi ekip skoru 77-71’e getirirken maçın bitimine son 52 saniye kala konuk ekipte Yiğit Arslan kritik bir 3 sayılık baskete imza attı. Yukatel Merkezefendi Basketbol hücumundan boş dönerken yıldız isim Jerry Boutsiele bulduğu 2 serbest atış isabetiyle skoru 77-76’ya getirdi. Ardından Denizli ekibinin çıkıştaki oyuncusu Arca Tülüoğlu, iki hücumdan toplam dört faul atışının üçünü değerlendirerek skoru 80-76 yaptı. Gelen sayıların ardından, maçın bitimine son 9 saniye kala Kırmızı Ejderhaların baş antrenörü Erhan Ernak mola hakkını kullandı. Mola sonrası konuk ekip, oyun kurucusu Langston Hall ile 3 sayılık isabet bulmaya çalışsa da başarılı olamadı ve müsabaka 80-76’lık skorla bitti.

Kırmızı Ejderhalar adına Jerry Boutsiele 18 sayı, 11 ribaund ile, Jaka Blazic 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile takımları adına maçın skorer isimleri oldular. Galip gelen Denizli ekibinde ise 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile Andrew Rathan ve 15 sayı, 5 ribaund, 4 asistle Andrew Harrison oldular.