FIBA Şampiyonlar Ligi J grubu temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, kaldığı Round 16’da turunda eşleştiği Almanya takımı Telekom Baskets Bonn’u kendi evinde 74-68 mağlup olarak tura istediği gibi başlayamadı.


Ev sahibi takım Telekom Baskets Bonn maça; Finn Delany, Leon Kratzer, TJ Shorts II, Karsten Tadda, Tyson Ward beşlisi ile temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ise Langston Hall, Muhammed Baygül, Jamar Smith, James Gist ve Jerry Boutsiele beşlisi ile başladı.

Maça, Bahçeşehir Koleji hücumu ile başlandı ve ilk sayı Telekom Baskets Bonn’dan TJ Shorts’dan geldi.  İlk iki dakika 5-0 Telekom Bonn öncülüğünde gitti. Bahçeşehir Koleji pota altından ve üçlük çizgisinden istediği sayıları bulamadı. Telekom Bonn’un erken takım faullerini de istediği gibi değerlendiremeyen Bahçeşehir Koleji pota altına daha çok  girerek sayı üretmeye çalıştı. (16-9) Birinci periyot 20-10 Bonn üstünlüğü ile bitti.

İkinci periyot çok hızlı başladı. Her iki takımda dışarıdan bulduğu sayılarla skor üretti. İkinci periyotun ikinci yarısında Tj Shorts’un hızlı ataklarını durduramayan Bahçeşehir Koleji farkın iki sayılı haneye çıkmasını engelleyemedi (30-19).  Yiğit Arslan’ın pota altında sayı ürettiği sırada TJ Short’ın top kaybı yaşamasından ötürü Bahçeşehir Koleji challange hakkını kullanmaya gitti. Bu esnada bençte yaşanılan kargaşadan dolayı Bahçeşehir Koleji bençi teknik faul aldı. ( 5 dakika 24 saniye) Periyotun kalan yarısında Bahçeşehir Kolejinde James Gist bulduğu sayılarla ön plana çıkarak farkı tekrar tek hanelere indirdi(43-32). Periyot bitimine 1 dakika 21 saniye kala her iki takımda eli boş dönerek soyunma odasına 43-32 Telekom Baskets Bonn galibiyetiyle girildi.

İkinci yarıya Bahçeşehir Koleji başladı ve periyotun ilk sayısı Leon Kratzer’den geldi. Üçüncü çeyrek ilk yarısı sayı üretiminde kısır geçti (46-38) Bahçeşehir Koleji’nin 6-0 serisine sinirlenen koç Tuomas Lisalo molaya gitti ve mola dönüşü 3 sayılık isabetli şut yakaladı (49-38). Bir anda hızlanan maç temposunda farkı eritmeye çalışan Bahçeşehir Koleji skoru 49-41’e getirdi (4 dakika 29 saniye). Bonn cevap vermekte gecikmedi Herrara üçlük yayı dışından bulduğu sayı ile farkı yeniden iki hanelere çıkardı 52-41. Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji kalan sürede ritim kaybederek istediği sayıları bulamadı. Yiğit Arslan kalan sürede ön plana çıksa da skor farkını eritmeye yetmedi ve üçüncü periyot 63-48 bitti.

Dördüncü periyot Telekom Bonn’dan Michael Kessens sayısı ile başladı. Periyotun ilk dakikalarında iki takımda dengeli bir sayı üretimine gitse de Bahçeşehir Koleji savunmadan aldığı katkıyı sayı üretiminde yakalayamadı ve farkın kapanması için ihtiyacı olan kırılma anlarını yaratamadı. Periyot bitimine kalan sürede ise Jerry Boutsiele içeride yakaladığı turnike ile 3 dakika 10 saniye kala farkı 10’a indirdi (69-59). Akabinde 5 saniye kuralını ihlal eden TJ Short hücum hakkını Bahçeşehir Kolejine kaptırdı. Lakin Jerry’nin kötü pası ile top kaybı yaşayan Bahçeşehir Koleji, Collin Malcom’un sayısına engel olamadı ve koç Erhan Ernak molaya gitti. Moladan şuttan değil faulden 2 serbest atış yakalayan Bahçeşehir Kolejinin savunma hatası Collin Malcom’un basket faul ile 3 sayı bulmasına engel olamadı. Bahçeşehir Koleji, rakip Telekom Baskets Bonn’un maç boyunca girdiği erken faul hakkı doldurmalarını verimli değerlendiremese de son periyotta farkı eritmek için kullandı ve  maç 74-68 Telekom Baskets Bonn galibitiyle tamamlandı.

Ev sahibi takım Telekom Baskets Bonn’dan Sebastian Herrera 14 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Collin Malcom 13 sayı, 3 ribaund, 1 asist, TJ Shorts 12 sayı, 5 ribaund, 6 asist;  Bahçeşehir Koleji’nden ise Yiğit Arslan 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Jaka Blazic 15 sayı, 2 ribaund, Jerry Boutsiele 10 sayı, 11 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, James Gist 11 sayı, 6 ribaund, 1 asist performansı ile ön plana çıkan isimler oldu.

KOÇ GÖRÜŞÜ: Zor bir deplasmana geldiğimizin farkındaydık. Round 16’daki hiç bir maçımızın kolay olmayacağını biliyorduk. Deplasman maçlarında özellikle maçın başında daha disiplinli olmamız gerekiyor. Önümüzde daha beş maçımız var. Hatalarımızdan ders çıkartıp bundan sonraki maçlarda tekrarlanmamasını sağlayacağız. Takımımıza destek için salona gelerek desteklerini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ederiz.