7 Ocak Cumartesi günü Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde BJK Emlakjet Spor Kompleksinde Beşiktaş Emlakjet, Bahçeşehir Koleji’ni ağırladı. Beşiktaş Emlakjet’in çiçeği burnunda başantrenörü Igor Milicic’in ikinci maçında çekişmeli geçen oyunun ardından kazanan taraf, 67-71’lik skorla konuk ekip Bahçeşehir Koleji oldu.



Ev sahibi ekip Beşiktaş Emlakjet karşılaşmaya Jordan Usher, ,Okben Ulubay, Gediminas Orelik, David McCormack, Jason Rich ile başlarken; Bahçeşehir Koleji, Kartal Özmızrak, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Berkay Candan, Jerry Boutsiele beşiyle başladı.

Maç Muhammed Baygül ve David McCormack’in karşılıklı sayılarıyla başladı. İlk çeyrekte her iki tarafta da savunmalar iyi iş çıkarırken hücum tarafında her iki taraf da istediğini alamadı. İlk periyotun bitimine 03:47 kala televizyon molasına 9-8 Beşiktaş üstünlüğüyle gidildi. Mola dönüşünde konuk ekip hücumda etkinliğini artırdı. İlk çeyrek 12-16’lık skorla sonuçlandı.

İkinci çeyrek, ilk çeyrek de olduğu gibi skor açısından sakin başladı. Periyot bitimine 05 dakika 25 saniye kala gelen Bahçeşehir Koleji molasına taraflar 17-21’lik skorla gittiler. Durgun devam eden çeyrekte bitime son 57 saniye kala 24-24’lük eşitlikle Beşiktaş Emlakjet molasına gidildi. Yoğun geçen son 1 dakikada her iki ekip de hücum etkinliğini artırdı ve soyunma odalarına 29-29’luk eşitlikle gidildi. İlk yarının en skorer ismi ev sahibi ekipte 7 sayıyla Jordan Usher olurken, konuk ekip Kırmızı Ejderhalarda 8 sayıyla Yiğit Arslan oldu.

Kırmızı Ejderhalar, gelen 4 sayıyla sahaya hızlı dönen taraf oldu ve Beşiktaş Emlakjet başantrenörü Igor Milicic 08:49 kala ilk mola hakkını kullandı. Üçüncü çeyrekte her iki takım da hücumda temposunu buldu. Çeyrek sonuna kadar skorda git geller yaşansa da Kırmızı Ejderhalar, Yiğit Arslan’ın üst üste bulduğu üçlüklerle skoru 42-49’a getirdi. Son dakikada Beşiktaş Emlakjet aleyhine çalınan teknik faulle birlikte konuk ekip farkı 12 yapmayı başardı ve çeyrek 42-54’lük skorla sona erdi.

Maçın son çeyreğine üstünlükle giren Kırmızı Ejderhalar, zorlansalar da ilk çeyreğin ortasına kadar farkı korumayı başardılar. Karşılıklı sayılarla geçen son çeyrekte periyot bitimin 04 dakika 39 saniye kala televizyon molası geldi. Televizyon molası dönüşü tecrübeli Bahçeşehir Koleji oyuncusu Kartal Özmızrak, attığı 2 serbest atışla skoru 55-63’e getirdi. Ev sahibi ekip Beşiktaş Emlakjet’in son anlara doğru bulduğu sayılarlarla 60-63 olan skor, 01:02 saniye kala Yiğit Arslan’ın 2 sayılık basketiyle 60-65 oldu ve hemen ardından Beşiktaş molasına gidildi. Molanın ardından David McCormack’in smacına Jamar Smith 2 sayılık basketiyle karşılık verdi. Son saniyelerde bulduğu serbest atışlarla farkı açmayı başaran Bahçeşehir Koleji, son 14 saniye kala farkı 9 sayı yapmayı başardı. Ev sahibi ekip, son hücumlarda 5 sayı buldu ve maç, 67-71 Bahçeşehir Koleji lehine sonuçlandı ve ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

Karşılaşmada kazanan ekipte Yiğit Arslan 24 sayı 6 ribaund ile yıldızlaşırken, Jerry Boutsiele 13, Muhammed Baygül 11, Jamar Smith 9 sayıyla galip ekipte öne çıkan performanslar sergilediler ev sahibi Beşiktaş Emlakjet’te ise Mathew Mooney 17, Jason Rich ve Ömer Can İlyasoğlu on birer sayıyla katkı verdiler.


Karşılaşamanın ardından galip gelen ekibin başantrenörü Erhan Ernak, “Maçın başında iyi hücum ettiğimizi düşünüyorum. Ama boş atışları değerlendiremedik. Çok yakın ve az skorla bitti maçın ilk yarısı. Üçüncü periyottan sonra Yiğit Arslan’ın ayrı bir katkısı oldu. Arslan gibi mücadele etti ve bizim skoru kontrol etmemize yardımcı oldu. Deplasman maçları bu sezon ayrı bir zor geçiyor. Kazandığımız için mutluyum.” yorumlarında bulundu.