Bahçeşehir Koleji, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 9. Haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Galatasaray Nef’i ağırladı. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan 86-79 mağlup ayrılan Kırmızı Ejderhalar, bu sezon ligdeki altıncı yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji maça Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Yiğit Arslan, James Gist, Jerry Boutsiele; konuk takım ise Dee Bost, Dylan Ennis, Muhaymin Mustafa, Angelo Caloiaro ve Sadık Emir Kabaca beşiyle başladı.

Mücadelenin ilk sayıları Dylan Ennis’le gelirken, ilk iki buçuk dakikalık bölüm Kırmızı Ejderhaların 3-2 üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin bitimine 3 dakika 51 saniye kala gelen televizyon molasına girilirken sarı-kırmızılı ekibin 15-9 üstünlüğü bulunuyordu. Molanın ardından iki ekip de hücum ve savunmada daha dengeli bir oyun ortaya koyarken maçın ilk dörtte birlik bölümü 17-24’lük skorla geçildi.

İkinci çeyreğe Galatasaray Nef, Hummer’ın isabetleriyle başlarken karşılık Shepherd’dan geldi ve ilk üç dakikalık bölüm geride kalırken skor 24-32’ye geldi. Devrenin sonuna 4 dakika 33 saniye kala gelen televizyon molasına konuk takımın 37-29 üstünlüğüyle girildi. İlk yarının son bölümünde Kırmızı Ejderhalar Boutsiele ve Shepherd’la etkili olurken soyunma odasına 40-42 ile gidildi.

Galatasaray Nef, soyunma odasından Ennis önderliğinde 7-0’lık bir seriyle dönünce çeyreğin bitimine 8 dakika 15 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından iki ekip de savunma sertliğini artırdı ve üçüncü çeyreğin son 4 dakikasına 45-54’lük skorla girildi. Çeyreğin son bölümünde hücumda basit sayılar bulan sarı-kırmızılı takım, maçın son dörtte birlik bölümüne 66-53 önde girdi.

Kırmızı Ejderhalar son çeyreğe Berkay’ın üç sayılık isabetiyle başlayınca Galatasaray Nef’ten maçın bitimine 9 dakika 25 saniye kala erken bir mola geldi. Molanın ardından fark bir süre 10-12 bandında seyrederken Bahçeşehir Koleji, Yiğit’in yay gerisinden üst üste bulduğu iki isabetle yeniden oyunun içine dahil oldu ve rakibini 7 dakika 43 saniye kala bir kez daha mola almaya zorladı (64-70). Maçın son bölümünde Caloiaro liderliğinde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren sarı-kırmızılılar, parkeden 86-79 galip ayrıldı.

‘’Mücadeleye istediğimiz enerji ve tempo ile başlayamadık. İkinci periyot itibariyle oyunu ve skoru istediğimiz noktaya getirdik. Maçta belirleyici noktalar takımların ribaund sayıları ve rakibimizin bulduğu ikinci şans sayıları oldu. Bu maçta, geride bıraktığımızı düşündüğümüz eksikliklerimizin geri döndüğünü görmek hayal kırıklığı yarattı. Önümüzdeki haftadan itibaren ligde çıkışa geçmeyi hedefliyoruz.’’