Bahçeşehir Koleji, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. Hafta maçında ERA Nymburk’u ağırladı. Kırmızı Ejderhalar, büyük bölümünü kontrol ettiği maçtan 88-80 galip ayrılarak Avrupa’daki ikinci galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Yiğit Arslan, James Gist, Jerry Boutsiele; konuk takım ERA Nymburk ise Marek Klassen, Martin Kriz, Eric Lockett, Gerel Simmons ve Nate Watson beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar yay gerisinden bulduğu isabetlerle maça çok iyi başlayıp skoru 15-5’e getirince konuk ekip çeyreğin bitimine 6 dakika 26 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından Çekya temsilcisi 9-0’lık bir seri yakalayarak skoru 15-14’e getirdi ve periyodun son dört dakikasına bu skorla girildi. Muhammed’in son bölümdeki skorer oyunuyla oyundaki üstünlüğünü yeniden tesis eden Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 25-19 önde geçti.

Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğe de iyi başlayan taraf oldu ve savunma sertliğiyle 6-0 seri yakalayarak ilk üç dakikayı 31-19 önde geçti. Konuk ekip, devrenin bitimine 5 dakika 42 saniye kala skor 36-25’ken bir mola daha aldı. Devrenin kalan kısmında dış atışlarla etkili olan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 53-40 önde girdi.

Soyunma odasından iyi dönen taraf ERA Nymburk oldu ve 16-8’lik seriyle skor 61-56’ya gelince çeyreğin bitimine 5 dakika 19 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından ERA Nymburk 13-3’lük bir seri yakaladı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 69-64 önde girdi.

Son çeyreğe iki ekip de savunma sertliğini artırarak başlarken ilk üç dakikalık bölüm 67-73’lük skorla geçildi. Maçın son bölümünde oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Kırmızı Ejderhalar, parkeden 88-80 galibiyetle ayrılarak FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki ikinci zaferini elde etti.

‘’Bizim için çok kıymetli bir galibiyetti. Nymburk’a karşı ilk maçımızı üç sayıyla kaybettiğimiz için bu grubu nasıl bitireceğimiz ve sonrası için averaj hesabı da oldukça önemliydi. Deplasmanda oynadığımız maça benzer bir maç oldu. Önce farkı yakaladık, ardından bizi yakaladılar. Ancak bugün maçı bitirmek için daha iyi bir planımız vardı.

Tabii kadromuzda çok önemli üç oyuncumuz; Hall, Smith ve Blazic’ten yoksunduk, bu da bizi rotasyon anlamında zorladı. Bu oyuncularımız döndüğünde oyun planımızı daha iyi uygulayacağımıza inanıyorum. Oyuncularıma fedakarlıkları için çok teşekkür ediyorum. Sonuçtan memnunum, iki galibiyet daha alıp bir sonraki tura çıkmak istiyoruz.’’