Bahçeşehir Koleji, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 8. Haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Frutti Extra Bursaspor’u ağırladı. Kırmızı Ejderhalar mücadelenin önemli bölümünü geride götürse de rakibini son bölümde yakalamayı başardı ancak parkeden 69-74’lük skorla mağlup ayrıldı.
Bahçeşehir Koleji mücadeleye Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Yiğit Arslan, James Gist ve Jerry Boutsiele; konuk ekip ise Derek Needham, Anthony Clemmons, Onuralp Bitim, David Dudzinski ve Zach August ile başladı.

Maçın başında iki ekip de boyalı alandan bulduğu isabetlerle skor üretirken, çeyreğin sonuna 3 dakika 56 saniye kala gelen televizyon molasına konuk takımın 11-8 üstünlüğünde girildi. Moladan iki ekip de hücum-savunma dengesini kaybetmeyerek döndü ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 16-19’luk skorla geçildi.

İkinci çeyreğe Needham ve Yiğitcan’la etkili başlayan Frutti Extra Bursaspor farkı çift hanelere çıkarınca Kırmızı Ejderhalar, devrenin bitimine 7 dakika 32 saniye kala molaya başvurdu (16-29). Çeyreğin ortasında Shepherd ve Muhammed’in skor üretimiyle farkı eriten Bahçeşehir Koleji, tabelayı 23-29’a getirince molayı alan taraf devrenin bitimine 5 dakika 48 saniye kala bu kez de Bursa temsilcisi oldu. Hakem kararlarının tartışıldığı gergin geçen ilk yarının son bölümünde yeşil-beyazlı ekip farkı bir ara 17’ye kadar çıkartsa da soyunma odasına gidilirken skor 32-45 idi.

İkinci yarıya iki ekip de skor üretiminde zorluk yaşayarak başladı ve ilk dört dakikalık bölüm 38-50 ile geçildi. Kırmızı Ejderhalar, Shepherd’ın üç sayı isabetinin ardından bir de top çalarak hızlı hücumda bulduğu basketle farkı 7’ye kadar indirdi ve rakibini çeyreğin bitimine 4 dakika 51 saniye kala mola almaya zorladı (43-50). Çeyreğin ikinci kısmında da savunma disiplinini sürdüren Bahçeşehir Koleji, oyunun içinde kalmaya devam etti ve maçın son dörtte birlik bölümüne 51-57’lik skorla girildi.
Son çeyreğe hem hücum hem de savunmada çok yüksek konsantrasyon ve enerjiyle başlayan Kırmızı Ejderhalar, Kartal’ın üçlüğüyle uzun bir aranın ardından ilk kez öne geçince rakibini maçın bitimine 6 dakika 46 saniye kala bir kez daha mola almaya itti (62-61). Büyük çekişmeye sahne olan maçın son bölümünde daha az hata yapan taraf Frutti Extra Bursaspor oldu ve Bahçeşehir Koleji, mücadeleden 69-74 mağlup ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Maça ne yazık ki istediğimiz gibi başlayamadık ve çift hane farkla geri düştük. Devre arasından yüksek enerji ve konsantrasyonla dönüp öne geçsek de bunu maçın son bölümüne taşıyamadık. Rakibimizin oldukça kaliteli ve yetenekli basketbolculardan kurulu bir takım olduğunu düşünürsek oyun disiplinimizi kırk dakikaya yaymamız gerekiyordu. Hatalarımızı etraflıca inceleyip hafta içi FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız ERA Nymburk maçımıza hazırlanacağız.’’