Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü altyapı sporcuları, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Bahçeşehir Koleji Maltepe Kampüsünde düzenlenen etkinlikte duyarlı, doğa dostu ve çevre bilincine sahip sporcular yetiştirmenin önemine dikkat çekildi.



Sadece basketbol alanında değil çevre bilinci gelişmiş, doğa dostu sporcular yetiştirmek için kolları sıvayan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, altyapı sporcuları ile birlikte 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Antrenman salonlarının bahçesini yeşillendirmeyle başlayan sporcular kendi elleriyle fidanlarını dikerek can sularını verdiler.

Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürebilir Kalkınma için Küresel Amaçlar çerçevesinde de ormanların sürdürülebilir kullanımı, çölleşme ile mücadele, karasal bozulmanın durdurulması ve iyileştirilmesi ve biyoçeşitlilik kaybının engellenmesi için yürütülen çalışmalara dikkat çekilerek konuyla ilgili gerekli bilgiler genç sporcularla paylaşıldı.

Özellikle gençlerin çevreye duyarlılıklarını geliştirerek çevre bilinciyle yetişmesini sağlayabilmek için bu gibi faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirten Altyapı Sorumlusu Ali Umur Uç, “Dikilen her bir fidanın, gelecek nesillerin yaşam teminatı olacağını hatırlatmak istediğimiz bu anlamlı günde genç sporcularımızla birlikte fidanlarımızı topraklarıyla buluşturduk. Çocuklarımız bu vesileyle belki de bugün ilk fidanlarını diktiler, ancak bu bilinci daima taşıyacakları için son fidanları olmayacağına olan inancımız sonsuz. Tüm canlılar için hayati öneme sahip olan ormanlarımızı korumanın, fidan dikerek yeni orman alanları oluşturmanın ve gelecek nesillere erken yaşlarda ağaç ve orman sevgisini aşılamanın hepimizin görevi ve sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz” diyerek fidan dikmek kadar genç sporcuları doğa dostu bireyler olarak yetiştirmenin önemine de dikkat çekti.