Bahçeşehir Koleji, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Aliağa Petkimspor’u ağırladı. Yeni transfer James Gist’in ilk kez forma giydiği mücadelede Kırmızı Ejderhalar, rakibini 71-61’lik skorla mağlup ederek bu sezon ligdeki üçüncü galibiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Kartal Özmızrak, Jamar Smith, Muhammed Baygül, James Gist ve Jerry Boutsiele; konuk takım ise Tai Webster, Dorukhan Engindeniz, Omar Prewitt, Peyton Aldridge ve Jeremy Simmons beşiyle başladı.

Maçın başında dört oyuncusundan skor katkısı alan Kırmızı Ejderhalar skoru 12-4’e getirince rakip takım, çeyreğin bitimine 5 dakika 26 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin kalan kısmında Bahçeşehir Koleji farkı çift haneye kadar çıkarttı ve maçın ilk dörtte birlik bölümünü 22-11 önde geçti.

İkinci çeyreğin başında Chery ile etkili olan İzmir temsilcisi 9-0’lık bir seri yakaladı ve skoru iki buçuk dakikada 22-20’ye getirdi. Devrenin bitimine 4 dakika 31 saniye kala gelen televizyon molasına 27-22’lik skorla girildi. İlk yarının son bölümünde Shepherd ve Yiğit’le oyunun kontrolünü koruyan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 38-29 önde girdi.
İkinci yarının başında Boutsiele ile boyalı alanda etkili olan Kırmızı Ejderhalar, ilk üç dakikayı 42-34 önde geçti. Chery’nin üst üste isabetleriyle skor 42-34’e gelince periyodun bitimine 5 dakika 46 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından iki takım da skor üretmekte güçlük çekerken, çeyreğin son iki buçuk dakikasına Kırmızı Ejderhaların 47-40 üstünlüğüyle girildi. Maçın son dörtte birlik bölümüne girilirken Bahçeşehir Koleji’nin 49-42’lik üstünlüğü vardı.

Son çeyreğe Berkay’dan gelen üst üste dış atış isabetleriyle başlayan Kırmızı Ejderhalar, Yiğit’in açık sahada bulduğu basketle farkı uzun bir aranın ardından çift hanelere çekince, maçın sonunda yedi buçuk dakika kala Aliağa Petkimspor molası geldi (57-46). Konuk takım molanın ardından Prewitt ile farkı yeniden tek hanelere çekerken, skor maçın bitimine 3 dakika 39 saniye kala 61-59’a gelince Bahçeşehir Koleji molaya başvurdu. Maçın son bölümünde Kartal’la oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Kırmızı Ejderhalar, parkeden 71-61’lik zaferle ayrıldı ve bu sezonki üçüncü galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Aliağa Petkimspor hücum kapasitesi yüksek ve tehlikeli bir rakip. Bunu düşündüğümüzde onları bugün 61 sayıda tutmak bizim savunma anlamında iyi bir iş yaptığımızı gösteriyor. Oyunun hücum tarafında istediğimiz akışkanlıkta olmasak da yay gerisinden iyi bir isabet oranı yakaladık. Bu maçın önemini göz önünde bulundurduğumuzda kazanmak bizim için değerli. Milli arada zayıf noktalarımızı iyileştirmek ve daha güçlü dönmek istiyoruz. Rakibimizi bugünkü mücadelelerinden ötürü tebrik ederim.’’