Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı TKBL 18. haftasında evinde Nesibe Aydın GSK takımını ağırladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmadan Bursa Büyükşehir Belediyespor 75-71 galip ayrıldı.



Bu sezon öncelikli olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi için play-off’larda yer almak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, TKBL 18. hafta mücadelesinde Nesibe Aydın GSK takımını ağırladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlılar maçın ilk periyodunda geriye düşmesine karşın  Burcunun üst üste iki üçlük atışı ile üstünlüğü ele geçirdi 8-6. Periyodun son bölümlerinde rakip hücumlarına sert savunmayla cevap veren yeşil beyazlılar ilk çeyreği 22-16 önde geçti. Maçın ikinci periyodunda Aysu ile ataklardan boş dönen Bursa ekibi, rakibin hücumlarına savunma yapmakta zorlandı. Selin, Ceren ve Beril ile seri yakalayan konuk ekip bitime 00:16 kala 39-38 ile farkı 1 sayıya kadar indirdi ve ceyrek bu sonuçla sona erdi. 

Üçüncü periyoda top kayıplarıyla başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor savunmada etkisiz kalınca 46-50 ile geriye düştü.  İki takımında uzun süre sayı bulamadığı çeyrekte yeşil-beyazlilar 10 sayılık seri buldu ve son periyoda 56-52 önde girdi. Fizik gücün öne çıktığı maçın son periyodunda hata yapmayan taraf ev sahibi Bursa Büyükşehir Belediyespor oldu ve maçtan 76-71 galip ayrıldı.



EN SKORER, AİSHA BALARABE

Maçın en skorer ismi Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Nijeryalı pivot Aisha Balarabe oldu.  22 sayı ile maçta fazla skor üreten isim olan Aisha Balarabe topladığı 13 ribaunt ile de galibiyette başrol oynadı. Yeşil-beyazlılarda Hande Kuzu 21, Burcu Erbaş 11 ve Harika Eldaş 11, Pelin Küçük 8 ve Saynur Tozlu buluğdu 4 sayıyla galibiyete katkı koydu.

RAKİP, MARDİN BŞB

Aldığı bu sonuçla galibiyet sayısını 11 maça çıkaran ve puanını 29’a yükselten yeşil-beyazılar, TKBL 19.haftasında Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olacak. 26 Ocak Cumartesi günü Artuklu Yeni Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14:00’da başlayacak.