2018 - 2019 Sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi ilk yarısında onbir maçta yalnızca bir galibiyet toplayan Çanakkale ekibi, devre arasında BJK RMK Marine takımından eski oyuncusu Metin Düzgün'ü kiraladı.

İkinci devreye galibiyet parolasıyla başlayan ve ligde kalabilme mücadelesi verecek olan Boğazgücü ligdeki puantaj rakibi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekibini 67 - 57 mağlup etti.

Maçın başından sonuna üstün bir oyun sergileyen Boğazgücü, bir ara farkı 20 sayıya da çıkarsa Aydın ekibinin reaksiyonu oyuna tutunmalarını sağladı. Boğazgücünde yeni oyuncu Metin 10 sayı kaydetti, maçın 33. dakikasında 5 faul ile oyun dışı kaldı. Öte yandan Boğazgücü kaptanlarından Davut Çalışkan, uzun süre sonra çok iyi bir maç çıkardı ve Aydın potasına tam 28 sayı bıraktı. Özlenen ve göze güzel gelen performansını nihayet gerçekleştirdi. 

İlk devrede Aydın’da oynanan maçta oluşan 11 sayılık mağlubiyete karşın 10 sayılık bir galibiyet alan Boğazgücü ikili averajda hala geri pozisyonda. Boğazgücü ligde kalabilmek adına, Aydın’dan bir fazla galibiyet alması gerekiyor.

2 galibiyet ile 10 ve 11.sırada bulunan ekibin altlarında Van Bedensel Engelliler bulunuyor. Zorlu lig maratonunda geçtiğimiz yıl averaj ile süper ligi kaçıran Çanakkale Boğazgücü, bu yıl ligde kalabilecek mi? 

Bir sonraki hafta bay geçecek olan ligde 2 hafta sonra 2 Şubat Cumartesi günü Boğazgücü ligin zorlu ekiplerinden İskenderun deplasmanına gidecek.