Geçtiğimiz hafta deplasmanda Semt77 Yalovaspor’u mağlup ederek tarihinde ilk kez ING Basketbol Süper Ligi play-off’larında oynamayı garantileyen Bahçeşehir Koleji, normal sezonun son haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni ağırladı. Başından sonuna kadar yakın bir mücadeleye sahne olan ve uzatma periyoduna giden karşılaşmayı 101-95 kazanan Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi normal sezonunu galibiyetle kapatmış oldu.

Bahçeşehir Koleji maça Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Berkay Candan ve Oğuz Savaş; konuk ekip Yukatel Merkezefendi Belediyesi ise Yiğitcan Turna, Rihards Lomazs, Altan Erol, Hakan Yapar ve Devonte Upson beşiyle başladı.

İki ekip de mücadelenin başında yarı sahada skor üretmede güçlük çekerken ilk üç dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Çeyreğin orta bölümünde Berkay’ın hücum liderliğiyle hem oyunda hem de skorda üstünlüğü ele geçiren Bahçeşehir Koleji, periyodun son 4 dakika 32 saniyesine 14-7 önde girdi. Çeyreğin kalan kısmında iki takım da savunma kanadında sıkıntılar yaşarken, maçın ilk dörtte birlik bölümü 26-16 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin başında Thomas ve Sestina ile yay gerisinden etkili olan Yukatel Merkezefendi Belediyesi farkı 4’e kadar indirince Bahçeşehir Koleji, devrenin bitimine 5 dakika 52 saniye kala molaya başvurdu (33-29). Molanın ardından oyun bir süre dengede gitti ve molayı alan taraf bu kez de hücum tarafındaki sorunlarını çözmek için, ilk yarının sonuna 2 dakika 41 saniye kala konuk takım oldu (40-37). Devrenin kalan bölümünde Merkezefendi, Lomazs ile etkili olurken soyunma odasına 46-45 önde girdi.

İkinci yarının başında Erkan’ın skorer oyunuyla tabelada yeniden üstünlüğü ele geçiren Kırmızı Ejderhalar, ilk üç dakikayı 55-53 önde geçti. Çeyreğin tam ortasında skor 58-59’ken Bahçeşehir Koleji molaya başvurdu. Periyodun ikinci bölümünde iki takım da skor üretiminde ciddi sıkıntılar yaşarken, maçın son dörtte birlik kısmına 68-66’lık skorla girildi.

Son çeyreğin başında dengeli bir oyun oynanırken ilk üç dakika 75-73’le geçildi. Maçın sonuna 4 dakika 56 saniye kala gelen televizyon molasında 79-77 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü vardı. Maçın son bölümünde iki takım da eşitliği bozamadı ve 90-90’la uzatma periyoduna gidildi.
Uzatmada Erkan’la oyunu kontrol eden Kırmızı Ejderhalar sahadan 101-95’le galip ayrıldı ve normal sezonu zaferle kapatmış oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Ligin sıralaması açısından önem arz eden bir karşılaşmaydı. Bugün farkı yakaladığımız bölümde yaptığımız rotasyon bizi kötü etkiledi ve ivmemizi kaybettik. Hem oyun içerisinde sakatlanan Jamal Jones hem de bugün bizimle olamayan Sam Dekker yüzünden rotasyonumuz daralmış oldu. Ama buna rağmen takımımız mücadeleden vazgeçmedi ve doğru enerjiyi sahaya taşıdı. Rakibimizi mücadelesinden ötürü tebrik eder ve kendilerine yeni sezonda başarılar dilerim.’’