Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finali ikinci maçında Unahotels Reggio Emilia’yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda skorla 90-74’lük mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başardı.



Müsabakanın ilk çeyreğini 30-16 üstün geçen Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına da 43-37 önde gitti.
Üçüncü periyodu da 64-56 önde kapatan ev sahibi ekip, karşılaşmadan 90-74 galip ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji’nde Jamal Smith 17, Jamal Jones 14, ve Sam Dekker ile Tarih Black 12’şer sayı kaydetti.

- Ülker Spor ve Etkinlik Salonu kapalı gişe

Bahçeşehir Koleji ile Unahotels Reggio Emilia arasındaki final karşılaşması tamamı dolu tribünler önünde oynandı.

Zorlu mücadelede 13 bin 500 kapasiteli Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nun tamamını dolduran basketbolseverler, takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Mücadelenin ardından Başantrenör Erhan Ernak ve Başkan Hüseyin Yücel açıklamalarda bulundu.
Erhan Ernak: ‘’Bizim için kolay bir yolculuk olmadı. Sezon boyunca çok ciddi sakatlık problemleriyle boğuştuk ama her daim bir arada kalmayı bildik. Oyuncularımız, teknik ekibimiz, kulüp personelimiz sezon boyunca büyük bir özveriyle çalışarak bu başarıyı mümkün kıldı. Her birine teşekkür ediyorum.
Bu hayali ilk olarak 2019-20 sezonunda kurduk ancak pandemi nedeniyle biraz beklemek zorunda kaldık. Bu süreç içerisinde büyüdük, geliştik ve Bahçeşehir Koleji’ni Avrupa basketbol haritasına sokmayı başardık.

FIBA Europe Cup’ı Türkiye’ye getiren ilk takım olduğumuz için gurur duyuyor ve bu kupayı ülkemize armağan ediyoruz. Umarım bu başarımızın üzerine koyarak gidebilir ve önümüzdeki senelerde de Türk basketbolunu Avrupa arenasında başarılı bir şekilde temsil ederiz.’’

Hüseyin Yücel: ‘’Uzun soluklu bir yoldu. Sonunda hedefe ulaştık. FIBA Europe Cup’ı kazanan ilk Türk takımının Kulüp Başkanı olarak sevincim tarif edilemez. Hiçbir emeğin karşılıksız kalmadığını görmenin sevincini yaşıyoruz.

Takım olarak disiplinli, istikrarlı, bilinçli çalışmak, emek vermek mutlaka sonunda başarıyı kaçınılmaz kılıyor.

Pandemi nedeniyle bizim için yarım kalan hikayeydi. Bu yarım kalan hikayeyi şimdi güzel bir şekilde sonuçlandırdığımız için gururluyuz.

İnşallah tek yürek olarak Bahçeşehir Koleji’nin yükselişi devam edecek. Arkamızdaki eğitim kurumuna layık olacağız ve bayrağımızı daha da yukarılara taşımaya devam edeceğiz.’’