Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 15. Hafta erteleme maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar harika bir hücum performansı ortaya koyan Kırmızı Ejderhalar, mücadeleden 113-89 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Sam Dekker ve Oğuz Savaş; ev sahibi ekip ise Kalin Lucas, Rihards Lomazs, Jeremy Hollowell, Hakan Yapar ve Devonte Upson beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Dekker’ın skorer oyunuyla başladı ve ilk üç dakikayı 10-6 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde Hall önderliğinde oyunu kontrol eden konuk ekip, periyodun bitimine 3 dakika 31 saniye kala gelen televizyon molasına 19-11 lider girdi. Maçın ilk dörtte birlik bölümü Bahçeşehir Koleji’nin 29-20’lik üstünlüğüyle geçildi.

İki ekip de ikinci çeyreğin başında savunmada zaafiyet yaşarak başlarken ilk üç dakikada skor 30-38’e geldi. Devrenin sonuna 4 dakika 25 saniye kala gelen televizyon molasına, Bahçeşehir Koleji’nin 46-38 üstünlüğüyle girildi. Televizyon molasından Hall’un üst üste bulduğu isabetlerle dönen Kırmızı Ejderhalar, skoru ilk yarının bitimine 3 dakika kala 40-52’ye getirdi ve ev sahibi takımı mola almaya zorladı. Devrenin son bölümünde de oyundaki üstünlüğünü koruyan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 61-49 önde girdi.

İkinci yarıya Jones’un skorer oyunuyla başlayan Kırmızı Ejderhalar, skoru 55-74’e getirince ev sahibi ekip üçüncü çeyreğin sonuna 6.5 dakika kala mola almak zorunda kaldı. Devrenin kalan bölümünde müthiş hücum performansını devam ettirerek farkı daha da artıran Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 98-72 önde girdi.

Maçın son çeyreğinde ilk beşte başlayan oyuncularını dinlendiren ve diğer oyuncularına süre vermek isteyen Kırmızı Ejderhalar, hücumda ilk üç periyottaki kadar etkili olamasa da mücadeleden 113-89’luk skorla galip ayrıldı ve ligdeki 10. zaferini elde etmiş oldu.

Maçın ardından Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak şu ifadelerde bulundu: ‘’Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki rakibimiz zor bir süreçten geçti. Yaşadıkları sorunlardan ötürü enerjilerini bugün sahaya tam olarak yansıtamadılar. Bizim için de kazanılması gereken, yolumuza emin adımlarla devam edebilmemiz için önem arz eden bir maçtı. Kazandığımız için mutluyuz. Bizi burada büyük bir misafirperverlikle ağırlayan Merkezefendi kulübüne çok teşekkür ederiz.’’