Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 11. hafta mücadelesinde Gaziantep Basketbol’a konuk oldu.

Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Diante Garrett, Sammy Mejia, Kyle Weems, Berkan Durmaz, Frank Elegar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketlerini Diante Garrett ile buldu. Frank Elegar'ın smaçlarıyla maçın başında 11-0'lık seri yakalayan Bursa temsilcisi, 5. dakikayı 5-15 önde geçti. Berkan Durmaz, Sammy Mejia ve Kyle Weems'in skor katkısıyla 7. dakikada 16 sayılık farkı (5-21) yakalayan konuk ekip, ilk çeyreği 18-24 önde kapattı.


İkinci periyoda hızlı bir başlangıç yapan Gaziantep Basketbol, 13. dakika içinde 27-26 üstünlüğü sağladı. Diante Garrett, Sammy Mejia ve Yiğit Arslan'ın sayılarıyla üstünlüğü yeniden eline alan TOFAŞ Basketbol Takımı, Diante Garrett ve Frank Elegar'ın basketleri sonrası kaptan Mejia'nın üçlüğüyle 17. dakikada durumu 32-39'a getirdi. Bursa ekibi, soyunma odasına 33-41 önde girdi.

Üçüncü periyoda da Yiğit Arslan'ın üçlüğüyle başlayan TOFAŞ, rakibin sayılarına Kyle Weems, Jeff Withey ve Sammy Mejia ile karşılık vererek 25. dakikada skoru (44-51) elinde tuttu. Kyle Weems'in turnike basketiyle 27. dakikada farkı yeniden çift hanelere (44-54) çıkaran Mavi Yeşilliler, Yiğit Arslan'ın üçlükleriyle arayı açtı ve son çeyreğe Elegar'ın smacıyla 50-67 üstün başladı.

Dördüncü periyodun başında 8-0'lık seri yakalayan Gaziantep Basketbol, 33. dakikada farkı 9'a çekti: 58-67. Bu seriye Diante Garrett'ın basketi son verirken, son 5 dakikaya 58-69 TOFAŞ, üstünlüğüyle geçildi. Frank Elegar, Kyle Weems ve Sammy Mejia'nın elinden bulduğu sayılarla bir kez daha farkı artıran TOFAŞ, son basketini Berkan Durmaz ile bularak parkeden 66-79 galip ayrıldı.

Gaziantep deplasmanında TOFAŞ’ta ABD’li oyun kurucu Diante Garrett 19 sayı, 4 asist, 3 ribaunt ile takımın en skorer ismi olurken; yeni transfer Frank Elegar 14 sayı, 7 ribaunt, 4 top çalmayla önemli katkı verdi. Kaptan Sammy Mejia ve Yiğit Arslan da 12’şer sayıyla maçı çift hanelerde tamamlayan diğer isimler oldu. Bursa ekibinde ABD’li oyunculardan Demonte Harper, eşinin doğumu nedeniyle Gaziantep’e götürülmezken, Kenny Kadji de ligdeki 5 yabancı kuralı nedeniyle kadro dışında kaldı.