Geçtiğimiz yıl Süper Lig'e çıkma mücadelesini son hafta averaj ile kaybeden Boğazgücü bu sezon 1. Lig'te zor günlerin ardından bu hafta evinde Van maçını kazanarak nefes aldı.

2008 Yılından bu yana Çanakkale'deki ilk ve tek Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı olan Boğazgücü, 11 yıldır Tekerlekli Sandalye Basketbol liglerinde mücadele ediyor, milli takımlara oyuncu yetiştiriyor.

Daha öncelerde 2. Lig ve Bölgesel Ligde Türkiye Şampiyonlukları bulunan Boğazgücü Engelliler geçtiğimiz yılda Gestaş’tan aldığı sponsorluk desteğinin bu yıl lige başlamadan kısa bir süre önce tekrar edilmeyeceğini öğrendiğinde, lige kadroda büyük kayıplarla başladı.

Boğazgücü 1. Ligde bu sene 7 haftadır kazanamıyordu. Ligin diğer kazanamayan Van Bedensel Engelliler ile 8. haftada 18 Mart Spor Salonu’nda karşılaşan Boğazgücü ekibi, maçın başından sonuna üstünlük sağlayarak müsabakadan 70-50 galip ayrıldı.

Çanakkale temsilcisi özellikle ikinci devrede oyunu rölantiye alarak daha çok kulüpte yetişen sporculara süre verdi. Bu süreyi iyi değerlendiren sporcular farkı arttırarak mücadeleye devam etti ve galibiyeti takıma getirdi.