Ligin ilk yarısını, ertelenen bir maç haricinde 8 galibiyet ve 6 mağlubiyetle tamamlayan Bahçeşehir Koleji, 16. Haftada Beşiktaş Icrypex’e Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde konuk oldu. İlk yarısı yakın geçen mücadelenin ikinci bölümünde rakibine diş geçiremeyen Kırmızı Ejderhalar, mücadeleden 82-69’luk mağlubiyetle ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji maça Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Sam Dekker ve Oğuz Savaş; ev sahibi Beşiktaş Icrypex ise Kenan Sipahi, Isaiah Whitehead, Egehan Arna, Dedric Lawson ve Furkan Haltalı beşiyle başladı.

Beşiktaş Icrypex mücadeleye Lawson’dan bulduğu sayılarla başlarken ilk 3 dakikalık bölümü 7-3 önde geçti. Çeyreğin bitimine 4 dakika 27 saniye kala gelen televizyon molasına 13-6 ev sahibi üstünlüğüyle girildi. Kırmızı Ejderhaların molanın ardından da hücumdaki problemleri devam etti ve çeyreğin son 2 dakikasına girilirken skor 16-8’e geldi. Maçın ilk dörtte birlik bölümü 20-11 Beşiktaş Icrypex üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe iki ekip de dengeli başladı ve ilk üç dakikanın sonunda skor 24-16’ya geldi. Kartal’ın hücumda inisiyatifi almasıyla oyun üstünlüğünü ele geçiren Kırmızı Ejderhalar skoru 26-23’e getirince ev sahibi takım, devrenin bitimine 5 dakika 34 saniye kala molaya başvurdu. Moladan Egehan’ın üst üste üçlükleriyle dönen ve oyundaki üstünlüğü yeniden ele geçiren Beşiktaş Icrypex, skoru 35-28’e getirdi ve bu kez molayı alan, ilk yarının sonuna 1 dakika 58 saniye kala Bahçeşehir Koleji oldu. Kırmızı Ejderhalar, moladan Smith’in üçlükleriyle döndü ve soyunma odasına 39-34’le girildi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Beşiktaş Icrypex oldu ve ilk üç dakikalık bölümü 46-37 önde geçti. Çeyreğin sonuna 4 dakika 45 saniye kala gelen televizyon molasına 50-42’yle girildi. Periyodun ikinci bölümünde Whitehead’le oyunun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlı takım, maçın son dörtte birlik kısmına 63-52 liderlikle girdi.

Son çeyreğe hücumda istediklerini yapmakta zorlanarak başlayan Kırmızı Ejderhalar erken bir mola aldı (65-56). Moladan iyi dönen taraf 10-2’lik seriyle Beşiktaş Icrypex oldu ve son 6 dakikaya 72-58’lik skorla girildi. Siyah-beyazlılar maçın son bölümünde skor avantajını korudu ve Bahçeşehir Koleji sahadan 82-69’luk yenilgiyle ayrılarak bu sezon 7. mağlubiyetini aldı.  

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Geçen hafta oynamamız gereken Merkezefendi maçının ertelenmesi sebebiyle iki hafta maç yapamadık, bu da tabii tempomuzu ne yazık ki olumsuz yönde etkiledi. Ribaundlarda da rakibimizin gerisinde kalınca mağlubiyet gelmiş oldu. Gerekli önlemleri alıp hafta içi deplasmanda oynayacağımız önemli Avtodor Saratov maçımıza hazırlanacağız.’’