Hafta içinde elde ettiği ZZ Leiden galibiyetiyle FIBA Europe Cup birinci tur grubundan namağlup lider çıkan Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 9. Haftasında Aliağa Petkim Spor’u konuk etti. Altı oyuncusunun çift hanelerde skor ürettiği müsabakadan 94-69 zaferle ayrılan Kırmızı Ejderhalar, bu sezon ligdeki dördüncü galibiyetini hanesine yazdırdı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Ben Bentil ve Richard Solomon; konuk ekip Aliağa Petkim Spor ise Justin Wright-Foreman, Gary Browne, Nusret Yıldırım, Peyton Aldridge ve Murat Kozan beşiyle başladı.

İki ekip de maça skor üretiminde sıkıntı yaşayarak başlarken ilk üç buçuk dakikalık bölüm 5-5’lik eşitlikle geçildi. Çeyreğin sonuna 3 dakika 58 saniye kala gelen televizyon molasına 11-11’lik skorla girildi. Periyodun son bölümünde hücumdaki akışkanlığını artıran Kırmızı Ejderhalar, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 22-20 önde geçti.

İkinci çeyreğin başında iki takım da yarı saha hücumunda zorlanırken Bahçeşehir Koleji, Berkay Candan’ın üst üste bulduğu sayılarla oyunun kontrolünü ele geçirdi ve skoru 35-26’ya getirince, devrenin sonuna 5 dakika 8 saniye kala Aliağa Petkim Spor molası geldi. Moladan da iyi dönen taraf Bahçeşehir Koleji oldu ve hem hücum hem de savunmada vites artıran kırmızı-lacivertli ekip soyunma odasına 47-35 önde gitti.

Konuk ekip ikinci yarıya Browne’ın önderliğinde iyi başladı ve farkı ilk 4 dakika itibariyle 12’de tuttu (55-43). Çeyreğin orta bölümünde iki takım da kısır kalırken, 4 dakika 31 saniye kala gelen televizyon molasına 57-43’lük skorla girildi. Bahçeşehir Koleji, molanın ardından Jamal Jones’la farkı 20’ye kadar çıkarınca, çeyreğin sonuna 2 dakika 21 saniye kala Aliağa Petkim Spor molası geldi (65-45). Maçın son dörtte birlik bölümüne Kırmızı Ejderhalar’ın 70-52 üstünlüğüyle girildi.

Konuk ekip, Wright-Foreman’ın etkin oyunuyla son çeyreğe 12-3’lük seri yakalayarak başlayıp skoru 73-64’e getirince, Bahçeşehir Koleji maçın sonuna 7 dakika 8 saniye kala molaya başvurdu. Kırmızı Ejderhalar, çeyreğin orta kısmında farkı yeniden 15 sayının üzerine çıkardı ve maçın bitimine 3 dakika 47 saniye kala Aliağa Petkim Spor molası geldi (85-69). Maçın son bölümünde elindeki skor avantajını koruyan Bahçeşehir Koleji, parkeden 94-69 galip ayrılarak ligdeki 4. zaferini elde etti.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, şu açıklamalarda bulundu: ‘’Bizim için çok önemli bir maçtı. Bir süredir, yaşadığımız sakatlıklardan ötürü dar bir rotasyonla idare etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki milli takım arasının bize iyi geleceğini düşünüyorum. İki sporcumuz aramıza katılacak ve antrenman yapmaya başlayacak. Milli takım arasından sonra taraftarlarımıza çok daha iyi basketbol oynayan bir Bahçeşehir Koleji izletmek istiyoruz.’’