Hafta içinde elde ettiği Iraklis BC galibiyetiyle birlikte FIBA Europe Cup’ta grubundan lider çıkmayı garantileyen Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 8. Haftasında Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Darüşşafaka’ya konuk oldu. Kırmızı-lacivertliler, büyük bir mücadeleye sahne olan mücadeleden 68-66 mağlup ayrılarak ligde üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.



Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Ben Bentil ve Oğuz Savaş; ev sahibi ekip ise Doğuş Özdemiroğlu, Troy Caupain, Isaiah Pineiro, Nathan Boothe ve Ragıp Berke Atar beşiyle başladı.

Darüşşafaka maça uzun oyuncuları Berke ve Boothe’la etkili başladı ve ilk üç dakikayı 7-4 önde geçti. Çeyreğin orta bölümü; Doğuş Özdemiroğlu ve Jamar Smith’in karşılıklı sayılarına sahne oldu ve çeyreğin bitimine 4 dakika 38 saniye kala gelen televizyon molasına ev sahibi takımın 12-7 üstünlüğüyle girildi. Moladan Doğuş’un isabetleriyle dönen Darüşşafaka, çeyreğin son iki dakikasına 19-15 önde girdi. Çeyreğin son saniyesinde Caupain’in yarı sahadan bulduğu isabetle maçın ilk dörtte birlik bölümü 26-17 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerek başlarken Darüşşafaka, skor 31-24’ken devrenin bitimine 6 dakika 10 saniye kala mola aldı. Moladan Bentil ve Oğuz’la skor üreterek dönen Bahçeşehir Koleji, 8-1’lik bir seri yakalayıp skoru 32’de eşitleyince ev sahibi ekip ilk yarının sonuna 3 dakika 8 saniye kala mola aldı. Devrenin sonunu daha iyi oynayan taraf Bahçeşehir Koleji oldu ve soyunma odasına 39-35 önde gitti.

Darüşşafaka, ikinci yarıya savunmada daha konsantre başladı ve Doğuş’un üçlüğüyle çeyreğin bitimine 6 dakika 47 saniye kala 45-42 öne geçti. Hücumdaki sorunları çözmekte güçlük çeken Bahçeşehir Koleji, skor 50-45’ken çeyreğin sonuna 5 dakika 8 saniye kala molaya başvurdu. Periyodun ikinci bölümünde Caupain liderliğinde tabeladaki farkı açan Darüşşafaka, maçın son dörtte birlik bölümüne 58-51 üstün girdi.

Son periyoda iki ekip de savunmada oldukça sert başladı ve ilk iki dakika 60-54’le geçildi. Bahçeşehir Koleji, çeyreğin orta bölümünde Solomon’la tabeladaki farkı azalttı ve son 5 dakikaya 60-58’lik skorla girildi. Maçın son iki dakikasına giriliken Caupain’in basket faulüyle Darüşşafaka skoru 66-62’ye getirdi. Son bölümde de elindeki avantajı korumayı başaran ev sahibi ekip, sahadan 68-66 galip ayrıldı.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘’Ligde istediğimiz sonuçları alamadığımız, formsuz bir dönemden geçiyoruz. Bugün özellikle müdafaa kanadında oldukça sert ve disiplinli bir rakiple oynadık. Maçın belli bölümlerindeki isteğimizi genele yayamadık. Bunun yanında 19 top kaybı yaptığınız bir maçı kazanmanız kolay değil. Darüşşafaka’yı tebrik ederim ve kendilerine gelecek maçlarında başarılar dilerim.’’

Kırmızı Ejderhalar, sıradaki lig maçında 21 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Aliağa Petkim Spor’u Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırlayacak.