Pilot takım programımız Akran Gemlik Basketbol’un OGM Ormanspor ile oynadığı Türkiye Basketbol Ligi 6. hafta karşılaşmasında sakatlık yaşayan oyuncumuz Batın Tuna’nın çene kemiğinde kırık tespit edilmiş ve yaklaşık 4 ay parkelerden uzak kalacağı bildirilmiştir.

2021-2022 Sezonunda çifte lisansla aynı zamanda pilot takım programımız Akran Gemlik Basketbol forması da giyen genç oyuncularımızdan Batın Tuna’nın Türkiye Basketbol Ligi 6. haftasında yaşadığı sakatlık sonrası sporcumuzun sağlık durumuyla ilgili kamuoyunun bilgisine sunarız.

Akran Gemlik ile OGM Ormanspor arasında oynanan karşılaşmanın 6. dakikası içinde savunma yaptığı sırada yüzüne dirsek darbesi alan oyuncumuz Batın Tuna, yaşadığı sakatlıkla acı içinde yerde kalmış, karşılaşmanın hakemleri bu pozisyonda faulü savunmaya vermiştir. Aldığı darbe ile çenesi çıkan Batın’a ilk müdahalesi Gemlik Devlet Hastanesi’nde yapılmış, daha sonra çekilen tomografi sonucu Batın’ın çene kemiğinde kırık tespit edilmiştir.

Tespit edilen kırık sonrası başarılı bir çene ameliyatı geçirilen Batın Tuna’nın yaklaşık 4 ay parkelerden uzak kalacağı ön görülmektedir.

Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlıklı bir şekilde parkelere dönmesini temenni ediyoruz.

Tofaş Spor Kulübü