Geçtiğimiz hafta KK Mornar Bar karşısında aldığı galibiyetle FIBA Europe Cup grubundan çıkmayı garantileyen Bahçeşehir Koleji, beşinci maçında Yunanistan temsilcisi Iraklis BC’yi ağırladı. Öğrencileriyle birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının yıl dönümünde Kocaeli Kampüsü öğrencilerinin sergilediği vals gösterisi ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu zeybek dansı gibi farklı etkinliklerle anan Bahçeşehir Koleji, mücadeleden 86-66 galip ayrılarak gruptan lider çıktı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Berkay Candan ve Richard Solomon; konuk ekip Iraklis BC ise Ioannis Agravanis, Toney Douglas, Giorgos Fillios, Ioannis Kouzeloglou ve Reggie Lynch beşiyle başladı.

Iraklis, maça hem hücumda hem de savunmada daha etkili başlayan taraf oldu ve ilk üç dakikayı 7-2 önde geçti. Bahçeşehir Koleji; Jamar Smith ve Richard Solomon’ın hücumda direksiyona geçmesiyle oyunu dengeledi ve çeyreğin bitimine 4 dakika 45 kala gelen televizyon molasına 12-9 Iraklis liderliğiyle girildi. Molanın ardından Jamal Jones’un dış atışlarıyla oyunun üstünlüğünü ele geçiren Bahçeşehir Koleji skoru 22-16’ya getirince, çeyreğin bitimine 1 dakika 40 saniye kala Iraklis molası geldi. Maçın ilk dörtte birlik bölümü, Kırmızı Ejderhaların 24-19 üstünlüğüyle geçildi.

Skoru dengeli bir şekilde dağıtan Bahçeşehir Koleji, devrenin bitimine 6 dakika kala farkı çift hanelere dayadı (32-23). Kırmızı Ejderhalar ilk yarının sonuna 4 dakika 13 saniye kala gelen televizyon molasına 11 sayı farkla, 36-25 önde girdi. Yüksek tempoya sahne olan devrenin son bölümünde iki ekip de savunmada yumuşadı ve soyunma odasına Bahçeşehir Koleji’nin 45-34 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya iki ekip de skor üretiminde sıkıntı yaşayarak başladı ve ilk üç buçuk dakikalık bölüm 45-36’yla geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 40 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 50-38 üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde farkı bir ara 20’ye yaklaştıran Kırmızı Ejderhalar, maçın son dörtte birlik bölümüne 62-47 önde girdi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe 10-0’lık bir seriyle başlayıp skoru 72-47’ye getirince, Iraklis maçın bitimine 8 dakika 26 saniye kala molaya başvurdu. Maçın kalan bölümünde rakip takımın farkı azaltma çabalarına karşılık avantajını koruyan Bahçeşehir Koleji sahadan 86-66’lık skorla galip ayrıldı ve FIBA Europe Cup’taki namağlup unvanını sürdürdü.

Maçın ardından Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, şu ifadelerde bulundu: ‘’Öncelikle bugün bizim için özel bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Aradan 83 yıl geçmesine rağmen ışığı, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Maça gelecek olursak, tabii ki FIBA Europe Cup’ta beşte beş yapmak çok önemli. Bu galibiyetle liderliğimizi garantiledik. Şimdi vakit kaybetmeden hafta sonu oynayacağımız lig maçına hazırlanmalıyız. Oyuncularımı tebrik ediyorum.’’