Hafta içinde Karadağ temsilcisi KK Mornar Bar’ı deplasmanda 95-86 mağlup ederek FIBA Europe Cup’ta gruptan çıkmayı garantileyen Bahçeşehir Koleji, üç maçlık deplasman turunun ardından Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na, ING Basketbol Süper Ligi’nin 7. Hafta müsabakası için Büyükçekmece Basketbol karşısında döndü. Bahçeşehir Koleji, maçın önemli bölümünü önde götürmesine rağmen, Jordon Crawford’ın liderliğiyle farkı kapatan Büyükçekmece Basketbol’a engel olamadı ve sahadan 91-87 mağlup ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Ben Bentil ve Oğuz Savaş; konuk ekip Büyükçekmece Basketbol ise Jordon Crawford, Phillip Greene, Mustafa Kurtuldum, Evan Bruinsma ve Volodymyr Herun beşiyle başladı.

Maça Kırmızı Ejderhalar Oğuz Savaş, konuk ekip ise Volodymyr Herun’un pota altındaki etkili oyunuyla başladı ve ilk 3 buçuk dakikalık bölüm 6-6’lık eşitlikle geçildi. Çeyreğin bitimine 4 dakika 54 saniye kala gelen televizyon molasına 11-11’le girildi. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de geçiş hücumlarında buldukları isabetlerle skor üretti ve maçın ilk dörtte birlik bölümü, Bahçeşehir Koleji’nin 24-22 üstünlüğüyle geçildi.

Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğe 6-0’lık bir seriyle başlayınca konuk ekip, devrenin sonuna 7 dakika 39 saniye kala mola aldı (30-22). Çeyreğin orta bölümünde fark çift hanelere çıktı ve ilk yarının sonuna 5 dakika kala skor 38-27’ye geldi. Büyükçekmece Basketbol, çeyreğin son bölümünde farkı bir ara 5’e kadar indirse de Bahçeşehir Koleji; Langston Hall ve Erkan Yılmaz’ın üç sayılık hücumlarıyla farkı yeniden çift hane bandına çekti ve soyunma odasına 52-42 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Büyükçekmece Basketbol oldu ve konuk ekip, ilk iki buçuk dakikada skoru 57-52’ye getirdi. Crawford’un etkili oyunuyla skora ortak olan konuk ekip, çeyreğin son 5 dakikasına girilirken farkı 1’e kadar indirdi (60-59). Büyükçekmece Basketbol, çeyreğin bitimine 3 dakika 8 saniye kala skoru 63’te eşitledi. Maçın son dörtte birlik bölümüne 68-66 Büyükçekmece Basketbol üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe iki ekip de dengeli başlarken, ilk üç dakikalık bölüm 73-71 Büyükçekmece Basketbol üstünlüğünde geçildi. Maçın bitimine 4 dakika 12 saniye kala konuk ekip skoru 75-82’ye getirince Bahçeşehir Koleji mola aldı. Molanın ardından Muhammed’in üç sayılık isabetiyle skor 80-84’e geldi ve maçın bitimine 2 dakika 39 saniye kala molayı bu kez Büyükçekmece Basketbol aldı. Maçın son bölümünde Crawford’un liderliğiyle skor üstünlüğünü koruyan konuk ekip, sahadan 91-87 galip ayrıldı.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Maçı kazanmak için gerekli mücadeleyi sahaya yansıtamadık. Bu tablo için taraftarlarımızdan özür dileriz. Bu maçtan çıkartmamız gereken birçok ders var. Hatalarımızı telafi edip önümüzdeki maçlar için hazırlanmaya başlayacağız. Rakibimizi tebrik ediyorum.’’