Hafta içi FIBA Europe Cup’ta bu sezon oynadığı ilk deplasman maçında Iraklis’i mağlup eden Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin beşinci haftasında TOFAŞ’ı ağırladı. İki yabancı uzunu Ben Bentil ve Devin Williams’tan yoksun şekilde oynamak zorunda kalan Bahçeşehir Koleji, sahadan 84-73 mağlup ayrılarak bu sezon ligdeki üçüncü yenilgisini aldı.

Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Jamal Jones, Berkay Candan ve Oğuz Savaş; konuk ekip TOFAŞ ise Berk Uğurlu, Pako Cruz, Elgin Cook, Tomislav Zubcic ve Jeremy Simmons beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji maça hücumda ritim bulmada sıkıntılı başlasa da, çeyreğin sonuna 4 dakika 49 saniye kala gelen televizyon molasına 7-7 eşitlikle girdi. Kırmız Ejderhalar, molanın ardından Oğuz ve Muhammed’in skor yükünü çekmesiyle oyunun kontrolünü ele geçirip tabelada 18-11 öne geçince, çeyreğin sonuna 1 dakika 51 saniye kala TOFAŞ molası geldi. Lacivert-kırmızılılar, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 18-14 önde geçti.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf TOFAŞ oldu ve ilk dört dakikayı 23-21 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde farkı yaratan alan dış atış yüzdesi oldu ve TOFAŞ skoru 25-34’e getirince Bahçeşehir Koleji, devrenin sonuna 2 dakika 54 saniye kala molaya başvurdu. Konuk ekip çeyreğin son bölümünde de oyun üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 41-29 önde gitti.

İki ekip de ikinci yarıya dengeli bir şekilde başlarken, çeyreğin bitimine 4 dakika 40 saniye kala gelen televizyon molasına 54-42 TOFAŞ üstünlüğünde girildi. Molanın ardından Bahçeşehir Koleji savunma sertliğini artırdı ve skor 46-54’e gelince TOFAŞ molası geldi. Konuk ekip, çeyreğin son saniyesinde Yiğit’in bulduğu üç sayılık basketle maçın son dörtte birlik bölümüne 65-54 önde girdi.

Son çeyreğe iki takım da savunma disiplini konusunda sıkıntılar yaşayarak başladı ve maçın son beş dakikasına 74-64 TOFAŞ üstünlüğüyle girildi. Bahçeşehir Koleji’nin maçın son bölümünde farkı azaltma çabalarına karşın TOFAŞ, elindeki üstünlüğü korudu ve sahadan 84-73 galip ayrıldı. Kırmızı Ejderhalar bu sonuçla, ligdeki üçüncü mağlubiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, müsabakanın ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’Takım olarak hem hücum hem de müdafaada yüksek enerjiyle oynadığımız bir sisteme sahibiz. Ne yazık ki bugün iyi bir rakibe karşı kazanmak için gerekli olan enerjiyi ve çabayı sahaya yansıtamadık. Hafta içi bir Avrupa deplasmanımız daha var. Vakit kaybetmeden ZZ Leiden maçı için hazırlıklarımıza başlayacağız. Oynadıkları basketbol ve aldıkları galibiyet için rakibimiz TOFAŞ’ı tebrik ediyor; ligde ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde kendilerine başarılar diliyorum.’’

Bahçeşehir Koleji sıradaki maçında, 27 Ekim Çarşamba günü FIBA Europe Cup Normal Sezon 3. Haftası kapsamında ZZ Leiden’a konuk olacak.