Basketbol Gençler Ligi’nde 2021-2022 sezonun ilk maçını 25 Ekim Pazartesi günü sahasında TED Ankara Kolejliler ile yapacak olan TOFAŞ’ta BGL Takımı Başantrenörü Caner Topaloğlu, “Üst organizasyonlara güvenle verebileceğimiz sporcular yetiştireceğiz” dedi.

Basketbol Gençler Ligi (BGL) erkekler kategorisi 2021-2022 sezonunda ilk hafta bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Geçen yıl ligi ikincilikle tamamlayan, yeni sezonda B Grubu’nda yer alan TOFAŞ Basketbol BGL Genç Takımı, ilk hafta mücadelesinde 25 Ekim Pazartesi günü sahasında TED Ankara Kolejliler ile karşı karşıya gelecek. Yeni sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TOFAŞ’ın BGL Genç Takım Başantrenörü Caner Topaloğlu, yukarıdaki organizasyonlara daha güvenle verebilecekleri sporcular yetiştirmek istediklerini belirterek, sezon bittiğinde takım başarısının yanı sıra bütün bu oyuncuların bireysel olarak da ne kadar daha iyi birer oyuncu haline getirebildiklerine bakacaklarını söyledi.

BGL’nin bir buçuk yıllık bir pandemi sürecinden sonra tekrar lig usulü formatında oynanacağını hatırlatan Topaloğlu, “Bu formatın tabii ki de oyuncular için daha yararlı olacağını düşünüyorum. Kadromuzda 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu oyuncularımız var. Özellikle 2005 ve 2006 jenerasyonu bu süreçte Yerel Lig ve BGL oynayamadığı için neredeyse bir buçuk yıldır maç temposunda antrenman yapma ve maç yapma şansı bulamadılar. O yüzden özellikle bu 2 jenerasyonun adaptasyonu için bir süre gerekecek. Öncelikli olarak temennimiz pandemi sürecinde sağlıklı bir sezon olması. Maç ritminden uzakta kalan oyuncularımızın da tekrardan ritimlerini bulma noktasında herhangi bir sakatlık yaşamamasını diliyoruz” dedi.

Basketbol Gençler Ligi’nde yer alan birçok kulübün Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) ya da Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) takımlarının olduğunu ifade eden Caner Topaloğlu, bu durumun da BGL’ye hem sertlik hem de kalite getireceğini dile getirerek, “Oyuncular aynı zamanda daha fazla maç yapma şansı bulacaklar. Bizim de Akran Gemlik ile TBL’de pilot takım organizasyonumuz bulunmakta. Altyapıdan yetişen oyuncularımız genç takım ya da BGL takımı yaşı bittiği gibi A Takım’a direkt olarak adapte olamıyorlar. Gerek BSL’deki yabancı sayısı, gerek de fiziksel durumları bakımından kolay bir süreç değil. Gemlik organizasyonunun bize en büyük faydası BGL ile A Takım arasında merdiven oluşturması olacak. Bu, hem oyuncuların yukarı geçişi bakımından olumlu bir süreç, hem de altyapıdan gelen diğer oyunculara da hedef koyma açısından faydalı bir sistem” şeklinde konuştu.

Yukarıdaki organizasyonlara daha güvenle verebilecekleri sporcular yetiştirmek istediklerini vurgulayan Topaloğlu, “Bizim burada amacımız bireysel olarak bütün genç oyuncularımızı sezona başladıkları yerden daha iyi noktaya getirebilmek, temel fundamental seviyelerini yukarı çıkarmak. Bununla beraber de doğru basketbol oynatmak, takım olarak oynayabilmek, düzenleri anlayabilme ve basketbol bilgilerini yukarı çekme hedefimiz var. Sezon bittiğinde takım başarısının yanı sıra aynı zamanda bireysel olarak bütün bu oyuncuları ne kadar daha iyi birer oyuncu haline getirdik buna bakacağız. Bu sezon lig usulü oynanan maçlarla beraber bu çocuklar, sezon bittiğinde her biri daha iyi birer oyuncu ve yukarıdaki organizasyonlara daha güvenle verebileceğimiz sporcu adayları olacaklar” dedi.

YENİDEN LİG USULÜ OYNANACAK

Pandemi sürecinde geçen yıl fanus’lar şeklinde oynanan Basketbol Gençler Ligi’nde 2021-2022 sezonu öncesi yeniden lig usulüne dönüldü. 10 Takımlı iki grubun yer alacağı BGL’de normal sezon müsabakalarının ardından A ve B Grupları’nda ilk 6 sırayı alan toplam 12 takım, Final Grubu’nu oluşturacak. Final Grubu’nda ilk 8 sırayı alan ekipler, play-off çeyrek finali, burada da rakiplerini geçen takımlar Dörtlü Final’de mücadele etmeye hak kazanacak.