Hafta içinde Karadağ temsilcisi KK Mornar Bar’ı mağlup ederek FIBA Europe Cup’a galibiyetle başlayan Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında Galatasaray NEF’e konuk oldu. Başından sonuna kadar büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleden 85-78’lik skorla ayrılan Bahçeşehir Koleji, ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.



Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Kartal Özmızrak, Jamal Jones, Erkan Yılmaz, Ben Bentil ve Oğuz Savaş; ev sahibi takım ise Melo Trimble, Rıdvan Öncel, Kerry Blackshear, DeVaughn Akoon-Purcell ve David Kravish beşiyle başladı.

İki ekip de mücadeleye skor üretiminde sıkıntılı başlarken, maçın ilk sayıları Oğuz Savaş’tan geldi. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de dış atışlarla hücumda etkili olurken, periyodun bitimine 3 dakika 45 saniye kala gelen televizyon molasına 14-11 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Galatasaray NEF, televizyon molasından 6-0’lık bir seriyle döndü ve çeyreğin son 2 dakikasına 17-14 önde girdi. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de dengeli bir görüntü çizdi ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 21-19 Galatasaray NEF üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe sarı-kırmızılılar Trimble, Bahçeşehir Koleji ise Berkay’ın sayılarıyla başladı ve ilk üç dakikalık bölüm 30-26 ev sahibi üstünlüğünde geçildi. İki ekip için de kısır geçen bölümün ardından, devrenin bitimine 4 dakika 7 saniye kala gelen televizyon molasına 32-31 Galatasaray NEF üstünlüğünde gidildi. Bahçeşehir Koleji, devrenin son bölümünde savunma sertliğini artırdı ve soyunma odasına 40-36 önde gitti.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya Rıdvan’ın etkili performansıyla başladı ve skor 46-47’ye gelince, çeyreğin sonuna 6 dakika 54 saniye kala Bahçeşehir Koleji mola aldı. Molanın ardından Langston Hall’la açık alanda sayılar bulan Bahçeşehir Koleji, çeyreğin son dört dakikasına 51-48 önde girdi. Galatasaray NEF, çeyreğin sonunda Melo Trimble’ın yay gerisinden bulduğu isabetlerle etkili oldu ve maçın son dörtte birlik bölümüne 58-58 eşitlikle girildi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe 6-0’lık bir seriyle başladı ve maçın sonuna 8 dakika 42 saniye kala rakibini mola almaya zorladı. Çeyreğin orta bölümünde dış atışlarla etkili olan Bahçeşehir Koleji, maçın son beş dakikasına 74-65 önde girdi. Maçın son bölümünde Trimble’la hücumda etkili olan ev sahibi ekip farkı kapatsa da Kırmızı Ejderhalar hata yapmadı ve mücadeleyi 85-78 kazanarak ligdeki ikinci galibiyetini elde etti.

‘’Sakatlarımızın döndüğü bir maçtı ve planımızı tam kadro oynamak üzere yaptık. Ancak maçın içerisinde Bentil ve Williams’ı sakatlıklarından ötürü kaybettik. Oyuncularıma özel bir teşekkür ediyorum. Her biri kendi pozisyonu dışında da takıma katkı vermeye çalışıyor ve büyük bir fedakarlık örneği gösteriyor. Deplasmandan galibiyet çıkartmak bizim için çok değerliydi, şimdi FIBA Europe Cup’ta oynayacağımız Iraklis maçına hazırlanmaya başlayacağız.’’