Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonu eleme turları ve normal sezon grup kuraları çekildi. TOFAŞ Basketbol Takımı, normal sezonda Fransa’nın SIG Strasbourg, Belçika’nın Filou Oostende ve eleme turundan gelecek bir takım ile F Grubu’nda mücadele verecek.



TOFAŞ’ın FIBA Basketball Champions League’deki (BCL) rakipleri belirlendi. Tarihinin en güçlü sezonunu yaşamaya hazırlanan BCL’de 2021-2022 sezonu eleme ve normal sezon kura çekimi İsviçre'nin Mies bölgesindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleştirilirken, kura çekimine Tofaş Spor Kulübü’nü temsilen Genel Menajer Tolga Öngören katıldı. Kuraya 3. torbadan giren TOFAŞ Basketbol Takımı, Fransa’nın SIG Strasbourg, Belçika’nın Filou Oostende ve eleme turundan gelecek (Juventus Utena-Kapfenberg Bulls-Brose Bamberg vs Kalev/Cramo-Sporting Clube de Portugal-Mornar Bar) bir takım ile F Grubu’nda mücadele verecek.

FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon öncesi format değişikliğine gidilirken, 4'ü ön elemeden gelecek olan 32 takım, her biri 4 takımdan oluşacak şekilde 8 gruba ayrıldı. Dörderli 8 gruba dağıtılacak kulüplerden normal sezonu ilk sırada bitirenler, son 16 turuna yükselecek. Gruplarda 2 ve 3'üncü sırayı alan takımlar ise play-in elemesi oynayacak. Eşleşmelerde 2 galibiyete ulaşan 8 ekip, play-off’a kalacak. Dörderli 4 grupta oynanacak son 16 turunu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise, isimlerini çeyrek finale yazdıracak. Çeyrek final eşleşmelerinde 2 galibiyete ulaşan kulüpler, mayıs ayında yapılması planlanan dörtlü finale katılacak. BCL 2021-2022 sezonunda eleme turu maçları 13 Eylül’de, normal sezon ise 4 Ekim’de başlayacak.

F GRUBU
SIG STRASBOURG (1. Torba)
FILOU OOSTENDE (2. Torba)
TOFAŞ (3. Torba)
QR 3*  (4. Torba)

* Eleme turundan gelecek takım; Juventus Utena-Kapfenberg Bulls-Brose Bamberg ve Kalev/Cramo-Sporting Clube de Portugal-Mornar Bar eşleşmelerinde oynanacak eleme turu maçları sonucu belli olacaktır.