Kırmızı Ejderhalar, 2020 – 2021 ING Basketbol Süper Ligi sezonunun otuzuncu ve son haftasında Akatlar Spor Salonu’nda Aliağa Petkim Spor’u ağırladı.



Maça yalnızca 7 oyuncuyla çıkan ve maç içinde de Erkan Yılmaz’ı sakat veren Bahçeşehir Koleji, üç çeyrek boyunca maçı kontrol etse de son bölümde rakibini durduramadı ve sahadan 85 – 91 mağlup ayrılarak ligi 12. Sırada tamamladı.


Bahçeşehir Koleji mücadeleye Shannon Evans, Thomas Akyazılı, Erick Green, Erkan Yılmaz ve Vladimir Stimac; konuk ekip Aliağa Petkim Spor ise Kendrick Ray, Sarunas Vasiliauskas, Dorukhan Engindeniz, Ian Hummer ve Stephen Zack beşiyle başladı.

İki ekip de maça yüksek skorlarla başladı ve ilk üç dakikalık bölüm 9 – 6’lık skorla geçildi. Çeyreğin bitimine 4 dakika 57 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 15 – 12’lik üstünlüğüyle girildi. Maçın ilk dörtte birlik bölümü 27 – 19 tamamlandı.



Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğin ilk bölümünde özellikle hızlı hücumlarda etkili olurken, ilk dört dakikayı 38 – 25 önde geçti. Devrenin sonuna 4 dakika 50 saniye gelen televizyon molasına 41 – 28’lik skorla girildi. Devrenin son bölümünde rakibinin farkı kapatmasına engel olamayan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 51 – 47 önde girdi.

Kırmızı Ejderhalar soyunma odasından 5-0’lık bir seriyle dönünce konuk takım, çeyreğin bitimine 8 dakika 9 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerken son 4 buçuk dakikaya 61 – 51’le girildi. Maçın son dörtte birlik bölümüne girilirken Bahçeşehir Koleji’nin 71 – 67’lik üstünlüğü vardı.

Son çeyreğe 15 – 2’lik bir seriyle giren konuk ekip, maçın bitimine 6 dakika 7 saniye kala tabelada 73 – 82 üstünlüğü ele geçirdi. Erick Green’in basketiyle skor 81 – 86’ya gelince, maçın sonuna 2 dakika 43 saniye kala Aliağa Petkim Spor mola aldı. Konuk takım maçın son bölümünde de skordaki üstünlüğünü korudu ve sahadan 91 – 85’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, ligi 10 galibiyet – 20 mağlubiyetle 12. Sırada tamamladı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri 31 sayıyla Vladimir Stimac, 19 sayıyla Erick Green ve 11 sayıyla Thomas Akyazılı oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Bildiğiniz üzere Covid 19’dan dolayı sezonu kapatan sporcularımız var. Maça ana kadromuzdan 5 oyuncu ve 2 genç oyuncu ile çıktık. Mücadele esnasında da Erkan sakatlandı. Kalan sporcularımız maç boyunca ellerinden geleni yaptılar. Sezonu zor bir şekilde tamamladık. Yeni sezon için enerjimizi toplayıp hazırlıklara başlayacağız. Playoff’a kalan tüm takımlara başarılar dilerim.’’