Ligin alt sıralarından gelip normal sezonu dördüncü sırada bitirmelerinin tarihe not düşülecek bir başarı olduğunu belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Hakan Demir, “Şimdi önümüzde play-off var. Bundan sonra play-off’ta da tur geçmek istiyoruz” dedi.

ING Basketbol Süper Ligi 30. haftasında deplasmanda Türk Telekom’u 87-95 mağlup ederek normal sezonu 19 galibiyet-11 mağlubiyet ile 4. sırada tamamlayan TOFAŞ’ta play-off’a saha avantajıyla girecek olmanın sevinci yaşanıyor. Türk Telekom karşılaşması sonrası Başantrenör Hakan Demir ve oyunculardan Semaj Christon açıklamalarda bulunurken, deneyimli çalıştırıcı ligin alt sıralarından gelip normal sezonu dördüncü bitirmelerinin önemine değindi. Demir, “Ligin çok diplerinden gelerek normal sezonu dördüncü bitirmek tabii ki büyük bir başarı. Hem TOFAŞ camiasını, hem TOFAŞ kulübünü, hem takımımı, hem de ekibimi tebrik ediyorum. Gerçekten çok zorlu günlerden geçerek buralara geldik. Ama sonuçta mücadeleyi hiç bırakmadık, bırakmayacağımızı da söylemiştim. Şu anda böylesine önemli bir ligde dördüncü olmak tabii ki aşağılardan gelip buralara çıkmak tarihe not düşülecek bir başarı. Bugün itibarıyla bu bitti. Şimdi önümüzde play-off var. Bundan sonra play-off’ta da tur geçmek istiyoruz. Onun için elimizden geleni yapacağız. Rakibimizi bekleyeceğiz. Ona göre de hazırlığımızı yapıp TOFAŞ’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.



SEMAJ CHRISTON: KALİTEMİZİ ORTAYA KOYDUK

Türk Telekom deplasmanında 21 sayı-4 ribaund-5 asist ile takımın en skorer ismi olan Semaj Christon ise maçın ardından şu ifadeleri kullandı; “Çok iyi bir maç ortaya koyduk. Dördüncülük bizim için çok çok önemli bir hedefti. Bugün gerçekten çok yarışmacı ve çok büyük bir savaş olacağını biliyorduk. Çok sıkı bir maç oldu. Ama biz yeterli kaliteyi ortaya koyduk. Dördüncülük bizim için önemli bir hedefti. Bunu elde ettik. Bunun için çok mutluyuz. Bundan sonrası için de play-off’ta mücadelemizi vereceğiz.”