Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Büyükçekmece Basketbol ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen TOFAŞ Basketbol Takımı, parkeden 81-95 mağlup ayrıldı.

ING Basketbol Süper Ligi 22. haftasında 27 Şubat Cumartesi günü sahasında Galatasaray’ı konuk edecek olan TOFAŞ, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada maç temposunu korumak adına Büyükçekmece Basketbol ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Semaj Christon, Mert Konuk, Devaughn Akoon-Purcell, DJ White, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Muhsin ile buldu. DJ White ve Mert Konuk’un üçlükleri sonrası Akoon-Purcell’in basket faulüyle durumu 11-2’ye getiren Bursa ekibi, rakibin sayılarına DJ White ile karşılık vererek 6.30’da skoru 18-9 yaptı. Kalan sürede Alihan Demir ile skor bulan ev sahibi takım, rakibin son saniye üçlüğünü olamasa da ilk çeyreği 22-21 önde kapattı.

İkinci periyoda Jeremy Simmons’ın basketleriyle hızlı başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, 12. dakikada durumu 28-21’e getirdi. Simmons’ın elinden sayılar bulmaya devam eden Mavi Yeşilli takım, Ömer Yavaş ve Semaj Christon’ın basketleri sonrası rakibin sayılarına engel olamazken, 18.30’da skoru eşitleyen (39-39) Büyükçekmece, devreye de 39-43 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe Akoon-Purcell’in üçlüğüyle başlayan TOFAŞ, Jeremy Simmons’ın smacıyla 44-43 yeniden öne geçti. 24. Dakikada 8 sayılık farkı (48-56) yakalayan Büyükçekmece karşısında Bursa temsilcisi, Ömer Yavaş, Jeremy Simmons ve Alihan Demir ile skor üretse de dış atışlarla etkili olan konuk ekip, 27. dakikada çift sayılık farkı yakaladı (56-68) ve son çeyreğe 63-76 önde girdi.

Dördüncü periyoda iyi savunma yaparak başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Ömer Yavaş’ın basketi sonrası Akoon-Purcell’in üçlüğüyle 33. dakikada farkı 8’e (68-76) indirdi. Muhsin Yaşar’ın pota altı basketinin ardından Alihan Demir ve Akoon-Purcell’in sayılarıyla son 5 dakikaya girerken farkı bu kez 6’ya (75-81) çeken Mavi Yeşilliler, kalan sürede skoru çevirmeyi başaramayınca parkeden 81-95 mağlup ayrıldı.

Büyükçekmece karşısında TOFAŞ’ta Jeremy Simmons 22 sayı; DeVaughn Akoon-Purcell 14 sayı; Alihan Demir 12 sayıyla oynarken; Semaj Christon 6 sayı-15 asist- 3 ribaund ile oynadı.

Fenerbahçe Beko deplasmanında aldığı galibiyetle milli maçlar nedeniyle lige verilen araya 4. Sırada giren TOFAŞ Basketbol Takımı, 22. hafta mücadelesinde sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak. 27 Şubat 2021 tarihinde Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak.