Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 21. Haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ne konuk oldu. Maçı başından sonuna kadar kontrol eden Kırmızı Ejderhalar, sahadan 89 – 77 galip ayrıldı ve üst üste ikinci zaferini elde etti.



Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Jamal Jones, Stefan Jankovic ve Vladimir Stimac; ev sahibi ekip ise Sinan Sağlam, Chris Warren, Evaldas Kairys, Tanner Leissner ve JP Macura beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji maça 6-0’lık bir seriyle başladı ve ilk üç dakikayı bu skorla geçti. Çeyreğin sonuna 4 dakika 54 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 8 – 4’lük üstünlüğüyle geçildi. Moladan Stimac’ın etkili oyunuyla dönen Kırmızı Ejderhalar, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 25 – 16 önde geçti.

Kırmızı Ejderhalar ikinci çeyreğe de iyi başladı ve devrenin sonuna 6 dakika 22 saniye kala skoru 21 – 31’e getirince ev sahibinin molası geldi. Molanın ardından ev sahibi ekip farkı 6’ya kadar indirince, devrenin bitimine 3 dakika 15 saniye kala bu kez de Bahçeşehir Koleji molası geldi (29 – 35). İlk yarının son saniyesinde Jamal Jones’la üç sayı isabeti bulan Kırmızı Ejderhalar, soyunma odasına 44 – 38 önde girdi.

İki ekip de soyunma odasından bol skor üreterek döndü ve ilk beş dakika Bahçeşehir Koleji’nin 55 – 49’luk üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğim bitimine 4 dakika 36 saniye kala gelen televizyon molasına da aynı skorla girildi. Televizyon molasının ardından önce Green ardından da Erkan’la üç sayı isabeti bulan Bahçeşehir Koleji farkı çift hanelere çıkardı ve ev sahibi ekip, çeyreğin bitimine 1 dakika 50 saniye kala molaya başvurdu (54 – 65). Çeyreğin son bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlandı ve maçın son dörtte birlik bölümüne Bahçeşehir Koleji’nin 67 – 58’lik üstünlüğüyle girildi.
Bahçeşehir Koleji son çeyreğe 9 – 2’lik bir seriyle başladı ve ilk dört dakikayı 76 – 60’lık skorla önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de skor üretmekte güçlük çekti ve maçın son iki buçuk dakikalık bölümüne Bahçeşehir Koleji’nin 82 – 66’lık üstünlüğüyle girildi. Maçın son bölümünde de skor üstünlüğünü koruyan Kırmızı Ejderhalar, sahadan 89 – 77 galip ayrılarak üst üste ikinci zaferini elde etti.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 23 sayıyla Erick Green, 19 sayıyla Jamal Jones ve 14 sayıyla Vladimir Stimac oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: ‘’Üst üste ikinci galibiyetimizi aldık. Şimdi önümüzde uzun bir milli takım arası var. Çok kısa sürede iki maç oynadık. Bu süre zarfında ekibimiz, rakibimize hazırlanmak için büyük bir özveriyle çalıştı, hepsini tebrik ediyorum. Rakibimize de kalan maçlarında başarılar diliyorum.’’

Bahçeşehir Koleji, milli aranın ardından 27 Şubat Cumartesi günü Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak.