Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. Haftasında Ankara temsilcisi Türk Telekom’a konuk oldu. Jamal Jones’un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada rakibini üç çeyrek boyunca zorlasa da Kyle Wiltjer’ın etkili performansına engel olamadı ve sahadan 101 – 88 mağlup ayrıldı.



Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Peyton Aldridge, Burak Can Yıldızlı ve Thomas Robinson; ev sahibi Türk Telekom ise Nick Johnson, Sam Dekker, Can Korkmaz, Kyle Wiltjer ve Michael Eric beşiyle başladı.

İki ekip de maça hücumda etkili başladı ve ilk üç dakikalık bölüm, Bahçeşehir Koleji’nin 7 – 6 üstünlüğüyle geçildi. Ev sahibi ekip, Wiltjer’ın üst üste üçlükleriyle skorda üstünlüğü ele geçirdi ve ilk çeyreğin ikinci bölümüne 13 – 10 önde girdi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 31 saniye kala gelen televizyon molasında Türk Telekom’un 17 – 10’luk üstünlüğü vardı. Molanın ardından oyundaki üstünlüğünü sürdüren ev sahibi, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 28 – 20 önde geçti. 

Bahçeşehir Koleji ikinci yarıya 5-0’lık seriyle başlayınca, devrenin bitimine 8 dakika 50 saniye kala erken bir Türk Telekom molası geldi. Ev sahibi ekip moladan iyi döndü ve skoru 37 – 30’a getirince Bahçeşehir Koleji, devrenin sonuna 6 dakika 16 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin orta bölümünde Bahçeşehir Koleji rakibine yaklaşırken, son 3 dakikalık bölüme Türk Telekom’un 44 – 41 üstünlüğüyle girildi. Bahçeşehir Koleji skoru 47’de eşitleyince, devrenin bitimine 1 dakika 17 saniye kala Telekom molası geldi. Çeyreğin son bölümü eşit bir mücadeleye sahne oldu ve soyunma odasına Ankara temsilcisinin 50 – 49 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya iki ekip de dengeli başladı ve ilk dört dakikalık bölüm ev sahibinin 60 – 57’lik üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin bitimine 4 dakika 57 saniye kala gelen televizyon molasında Türk Telekom’un 64 – 57’lik üstünlüğü vardı. Çeyreğin son bölümünde Bahçeşehir Koleji farkı kapattı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 72 – 70’lik skorla girildi.

Son çeyreğe iki ekip de hücum ve savunmada birbirini tartarak başlarken, ilk üç dakikalık bölüm 82 – 76 Telekom üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin orta bölümünde Ankara temsilcisinin farkı çift hanelere çıkarması üzerine Bahçeşehir Koleji, maçın sonuna 5 dakika 28 saniye kala molaya başvurdu. Türk Telekom, maçın son bölümünde de üstünlüğünü korudu ve sahadan 102 – 88’lik skorla galip ayrıldı.
Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 21 sayıyla Erick Green, 19 sayıyla Thomas Robinson, 17 sayıyla Shannon Evans oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: ‘’Bugün çok iyi bir takıma karşı mücadele ettik. İlk üç çeyrek başa baş gitsek de son bölümde Wiltjer’ın ekstra performansına engel olamadık. Bugün ribaundlarda rakibimize üstünlük sağladık ancak çok az top kaybı yapmaları ve yay gerisinden %55 gibi ciddi bir yüzdeyle oynamaları onları bir adım öne taşıdı. Türk Telekom’u tebrik ediyorum.’’

Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nin 19. Haftasında 31 Ocak Pazar günü Anadolu Efes’i ağırlayacak.