Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 17. Haftasında evinde Darüşşafaka Tekfen’i ağırladı. Müdafaa sertliğinin ön plana çıktığı maçta Bahçeşehir Koleji, sahadan 76 – 85’lik skorla mağlup ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı ve Thomas Robinson; konuk ekip Darüşşafaka Tekfen ise Josh Magette, Doğuş Özdemiroğlu, William Buford, Ryan Luther ve Grant Jerrett beşiyle başladı.

Thomas Robinson ve Grant Jerrett’ın karşılıklı basketlerine sahne olan ilk üç dakikayı Darüşşafaka Tekfen 7 – 6 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de kolay sayılar bulurken, çeyreğin sonuna 1 dakika 46 saniye kala gelen televizyon molasına 17 – 17’lik eşitlikle girildi. İlk çeyrek, konuk ekibin 19 – 18’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe iki ekip de müdafaada sert başladı ve ilk üç buçuk dakikalık bölüm Daçka’nın 30 – 26 liderliğiyle geçildi. Konuk ekibin hücumda biraz kıpırdanmasıyla skor 30 – 36’ya geldi ve Bahçeşehir Koleji, devrenin bitimine 4 dakika 40 saniye kala molaya başvurdu. Devrenin son bölümünde Darüşşafaka Tekfen, Bahçeşehir Koleji’nin yaptığı basit hataları değerlendirerek soyunma odasına 50 – 40 üstünlükle girdi.



Konuk ekip, ikinci yarıya Doğuş Özdemiroğlu’nun etkili oyunuyla başlayarak skoru 59 – 44’e getirdi ve Bahçeşehir Koleji’ni üçüncü çeyreğin sonuna 7 dakika 5 saniye kala mola almaya zorladı. Kırmızı Ejderhalar moladan 6-0’lık seriyle döndü ve çeyreğin son dört dakika 18 saniyesine 59 – 50’lik Daçka üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de savunma sertliğini artırdı ve maçın son dörtte birlik bölümüne konuk ekibin 69 – 60 liderliğinde girildi.

Son çeyreğe iki ekip de dengeli girdi ve ilk dört dakika, Darüşşafaka Tekfen’in 69 – 57’lik üstünlüğüyle geçildi. Maçın sonuna 4 dakika 46 saniye kala gelen televizyon molasında konuk ekibin 79 – 68 üstünlüğü vardı. Molanın ardından Bahçeşehir Koleji küçük bir seriyle farkı 7’ye indirince Daçka, maçın bitimine 2 dakika 7 saniye kala molaya başvurdu (72 – 79). Yeşil – siyahlı takım, skor avantajını maçın sonuna kadar kullanmayı başardı ve sahadan 76 – 85’lik skorla galip ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar adına maçın en skorer isimleri; 17 sayıyla Thomas Robinson (6 ribaund, 1 top çalma), 16 sayıyla Erick Green (3 ribaund, 2 top çalma) ve 15 sayıyla Jamal Jones (6 ribaund) oldu.
Maçın ardından Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, şu ifadelerde bulundu: ‘’Verdiğimiz 19 hücum ribaundu, maçın sonucunda çok etkili oldu. Rakibimize, bizden 25 kez daha fazla hücum etme imkanı tanıdık. Bu, tolere edebileceğimiz bir durum değil. Bunun yanında, yapmış olduğumuz erken fauller de maç konsantrasyonumuzu olumsuz yönde etkiledi. Yarından itibaren önümüzdeki hafta oynayacağımız Türk Telekom maçına hazırlanacağız. Rakibimizi tebrik ediyorum.’’

Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. Haftasında 23 Ocak Cumartesi günü Türk Telekom’a konuk olacak.