Euroleague Basketball One Team programı çatısı altında Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün başlattığı ‘’Umut Sahada’’ projesinin ilk etabı düzenlenen sertifika teslim töreniyle tamamlandı. Törende, proje destekçileri Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, kolej ve kulüp yöneticileri çocuklara hediye ve sertifikalarını takdim etti.



7 DAYS EuroCup’ta mücadele eden Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, Euroleague Basketball One Team programı çatısı altında “Bir takımdan binlerce umut yaratmak’’ sloganıyla başlattığı “Umut Sahada” projesiyle ülkelerindeki savaş koşullarından ötürü Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan ihtiyaç sahibi Suriyeli mülteci 10 çocuğun sosyal becerilerini ve kişisel gelişimlerini basketbol aracılığıyla geliştirmeyi hedeflemiştir.



Proje destekçilerinden ödüllerini aldılar

Semra & Enver Yücel Vakfı (SEY Vakfı), Darıca Belediyesi ve Bahçeşehir Koleji partnerliğiyle yürütülen “Umut Sahada” projesinin ilk etabı düzenlenen törenle tamamlandı. İlk etabı 10 hafta planlanan projede, eğitimlerini başarıyla tamamlayan Suriyeli mülteci minikler yapılan törenle sertifikalarını aldı. Törende Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ilçe muhtarları çocuklara madalya ve sertifikalarını takdim etti.

Yüz yüze derslerin aksadığı ve okulların online eğitime geçmek zorunda kaldığı pandemi koşullarında, bilgisayar ya da tableti olmayan çocukların eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması için SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel de, projeye katılan çocuklara tablet hediye etti.

Online dersler ve basketbol eğitimi bir arada!

Darıca Belediyesi vasıtasıyla ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 10 çocuk, bu süreçte Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü’nde bir araya geldi ve proje boyunca öğretmenleriyle beraber verimli dersler geçirdi. Basketbolla ilk kez tanışan miniklerin; spor aracılığıyla takımdaşlık, paylaşma ve sorumluluk duyguları pekiştirildi.
SEY Vakfı destekleriyle Öğretim Üyesi Roza Süleymanoğlu Dinçer tarafından verilen online   eğitimlerle de adaptasyon sürecinde zorluk yaşayan mülteci çocuklara arkadaşlık, çevreye uyumluluk, deprem eğitimleri verildi ve dil becerilerini geliştirecek oyunlar oynandı.



İkinci yaşamları artık basketbol…

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü adına, projede çocuklara basketbol eğitimi veren altyapı antrenörü Güray Güven, ‘’Umut Sahada’’ projesinin öğrenciler için çok kıymetli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Doğdukları topraklardan uzak bir yere geldiler, burada ikinci bir yaşama başladılar. Basketbol onlar için tekrar bir yaşam kaynağı oldu. Bu süreçte pandemi şartları da onlar için ekstra bir yük getirdi ama her antrenmana düzenli olarak katıldılar. Bu süreç içinde online derslerine de katıldılar ve yaklaşık üç aylık bir süreci çok keyifli şekilde geçirdik. Daha önce hiç basketbol topunu eline almayan bir ekipken şu an tamamen basketboldan zevk alan ve beraber maç yapabilecek duruma gelen bir takım oldular. İnanıyoruz ki artık onların hayatlarında hep spor ve basketbol olacak!

Bağışlarla eğitim ve yaşam ihtiyaçları karşılanıyor…

Projenin eğitim tarafını üstlenen SEY Vakfı’nı temsilen törende yer alan başkan vekili Begüm Yücel, şu ifadelerde bulundu: ‘’ Vakfımızın henüz ilk yılındayız. Ve daha ilk yılımızda onlarca öğrencinin eğitim ve eğitime bağlı ihtiyaçları için pek çok projeyi hayata geçirdik. Ama Umut Sahada projesi, mülteci çocuklar özelinde olduğu için, Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, bize projeyi anlattığında ayrı bir heyecanla bu işin içinde olmak istedik.

Biliyorsunuz, bu yıl maçlar koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanıyor. Maçlara yasak olduğu için gidemeyen seyirciler, SEY Vakfı’na mülteci çocuklar adına bağış yaparak tribüne maketlerinin gitmesini sağlıyor, yani tribündeki boş koltukları maketleri dolduruyor. Biz de bu vesileyle toplanan bağışlarlarla, sığınmacı çocukların eğitim ve yaşam hayatlarına destek oluyoruz. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi hedefimiz bir takımdan binlerce umut yaratmaktı. Bir çocuğun hayatına, ailesine dokunabilmek çok kıymetli. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu amaç için çaba göstermeye devam edeceğiz’’ dedi.

Türkiye’ye gelirken hiç böyle olacağını düşünmemiştim

İlk etabı başarıyla bitiren Teymullah Ali Elkırey; “Dört sene önce Türkiye’ye taşındık. Babam genel cerrahtı, Suriye’deki savaşta bir saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Annem ve üç kardeşimle Darıca’ya geldik. Artık burada yaşıyoruz ve burayı, Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’ye gelirken hiç böyle güzel bir eğitime dahil olabileceğimi düşünmemiştim.  Umut Sahada projesi ile hayalim olan basketbolu öğrenmeye başladım. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım.

Virüs yüzünden okula gidemiyoruz, tabletimiz olmadığı için derslerimizi de yapamıyorduk.  Bize verdikleri güzel hediyeler için teşekkür ederim”. dedi

Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü oyuncuları Deniz Kılıçlı ve İsmet Akpınar’ın takım elçisi olduğu Umut Sahada projesinin ikinci etabı ocak ayında başlayacaktır.