Bahçeşehir Koleji, 2020 – 2021 7DAYS EuroCup A Grubu’nun dokuzuncu haftasında Partizan NIS Belgrad’a konuk oldu. Büyük bölümü yakın bir mücadeleye sahne olan maçın son bölümünde rakibine direnemeyen Kırmızı Ejderhalar sahadan 88 – 75 mağlup ayrıldı ve bu sezon Avrupa’daki sekizinci yenilgisini aldı.

Kırmızı Ejderhalar maça Rıdvan Öncel, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı ve Josh Owens; ev sahibi ekip Partizan ise Codi Miller-McIntyre, Rade Zagorac, Nemanja Dangubic, Novica Velickovic ve Nikola Jankovic beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji maça ilk üç dakikada bulduğu 7 – 2’lik seriyle başladı. Partizan, çeyreğin ortasında gelen iki zor üç sayı isabetiyle beraber skoru 15 – 11’e getirince Bahçeşehir Koleji, çeyreğin bitimine 3 dakika 21 saniye kala mola aldı. Çeyreğin son bölümünde oyunun kontrolünü eline geçiren ev sahibi ekip, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 25 – 17 önde geçti.

Kırmızı Ejderhalar, ikinci çeyreğe Erick Green’in etkili performansıyla başlarken skoru 27 – 26’ya getirdi ve rakibini devrenin sonuna 7 dakika 4 saniye kala mola almaya zorladı. Çeyreğin kalan bölümü dengeli bir mücadeleye sahne olurken, takımlar soyunma odasına 42 – 37’lik Partizan üstünlüğüyle gitti.

Bahçeşehir Koleji, ikinci yarının başında bir ara çift hanelere kadar geri düşse de ilk beş dakikayı 49 – 46 geride geçti. Partizan’ın 4 – 0’lık serisiyle skor 53 – 46’ya gelince Bahçeşehir Koleji, çeyreğin bitimine 3 dakika 10 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından fark bir ara yeniden çift haneye çıktı ancak Bahçeşehir Koleji rakibine 9 – 0’lık bir seriyle karşılık vererek skoru 56 – 55’e getirdi ve çeyreğin sonuna 1 dakika 42 saniye kala Partizan molası geldi. Çeyreğin son bölümünde iki takım da sayı bulmakta zorlandı ve maçın son dörtte birlik bölümüne 59 – 58 ev sahibi liderliğinde girildi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe iyi başladı ve ilk dört dakikayı 71 – 69 önde geçti. 3 dakika 58 saniye kala Partizan 76 – 71 öne geçti ve Bahçeşehir Koleji molası geldi. Ev sahibi ekip maçın son bölümünde oyunu ve skoru kontrol ederek sahadan 88 – 75 galip ayrıldı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, 7DAYS EuroCup A Grubu’ndaki sekizinci yenilgisini almış oldu.

‘’Genel olarak iyi mücadele edip iyi savaştığımızı düşünüyorum sahada. Oyunun temposunu özellikle deplasman maçı oynuyorsanız iyi idare etmeniz gerekir.  Partizan yüksek tempoda tehlikeli olabilen bir takım, bu konuda birçok hata yaptık.

İkinci olarak da çok fazla top kaybı yaptık, buna dikkat etmeliydik. İki oyun kurucumuz sakatlıkları nedeniyle bugün parkede yerlerini alamadı, onların yokluğunu çok aradık.

Takımımıza iki yeni oyuncu katıldı. Biraz zamana ve birbirimize alışmaya ihtiyacımız var. Oyuncularıma güveniyorum ve bu maçtan da iyi sinyaller aldım. Günden güne daha iyi olacağımıza inanıyorum.’’

Bahçeşehir Koleji, sıradaki maçında 12 Aralık Cumartesi günü ING Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş’ı ağırlayacak.