Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin dokuzuncu haftasında Fenerbahçe BEKO’yla karşılaştı. Kırmızı Ejderhalar, rakibini üçüncü çeyreğin ortalarına kadar zorlasa da Bobby Dixon’ın son çeyrekteki etkili performansına engel olamadı ve sahadan 70 – 56 mağlup ayrılarak bu sezon ligdeki dördüncü yenilgisini aldı.



Bahçeşehir Koleji maça İsmet Akpınar, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı, Peyton Aldridge ve Josh Owens; ev sahibi Fenerbahçe BEKO ise Lorenzo Brown, Tarık Biberovic, Edgaras Ulanovas, Danilo Barthel ve Johnathan Hamilton beşiyle başladı. İki ekip de maça savunmada sert başlarken, ilk üç buçuk dakikalık bölüm 5 – 4 Fenerbahçe BEKO üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin bitimine 3 dakika 40 saniye kala gelen televizyon molasına Kırmızı Ejderhalar 9 – 7 önde girdi. Çeyreğin son bölümü dengeli bir mücadeleye sahne oldu ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 13 – 13 eşitlikle bitti.

İkinci çeyreğe Bahçeşehir Koleji 4 – 0’lık bir seriyle başlayınca, devrenin bitimine 8 dakika 58 saniye kala Fenerbahçe BEKO molası geldi. Ev sahibi ekip moladan 4 – 0’lık seriyle dönüp skoru 17’de eşitleyince bu kez de Bahçeşehir Koleji mola aldı. Çeyreğin orta bölümünde Fenerbahçe BEKO farkı bir ara 7’ye kadar çıkarsa da Bahçeşehir Koleji, Erkan Yılmaz’ın üçlüğüyle farkı 3’e indirdi ve devrede son üç buçuk dakikaya Fenerbahçe BEKO’nun 24 – 21 üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümü de oldukça kısır bir hücum oyunuyla geçildi ve soyunma odalarına 26 – 25 Fenerbahçe BEKO liderliğinde gidildi.

Bahçeşehir Koleji ikinci yarıya iyi başlayıp farkı bir ara altı sayıya kadar çıkartsa da Fenerbahçe BEKO, Lorenzo Brown’ın hücumdaki sürükleyiciliğiyle oyunda kaldı ve üçüncü çeyreğin son altı dakikasına Kırmızı Ejderhaların 35 – 34 üstünlüğüyle girildi. Periyodun sonuna 4 dakika 18 saniye kala gelen televizyon molasında Bahçeşehir Koleji 38 – 36 üstünlüğü vardı. Fenerbahçe BEKO moladan 11 – 0’lık bir seriyle dönerek skoru 47 – 33’e getirince, çeyreğin sonuna 1 dakika 25 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Maçın son dörtte birlik bölümüne ev sahibi ekibin 52 – 43 üstünlüğüyle girildi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe 6 – 2’lik bir seriyle başlayarak skoru 54 – 49’a getirince, maçın sonuna 7 dakika 56 saniye kala Fenerbahçe BEKO molası geldi. Ev sahibi ekip moladan iyi dönüp maçın sonuna 5 dakika 7 saniye kala farkı yeniden çift hanelere çıkarınca Bahçeşehir Koleji molasına başvurdu (61 – 51). Kırmızı Ejderhalar, maçın son bölümünde Bobby Dixon’ın etkili performansına engel olamadı ve sahadan 70 – 56 mağlup ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 15 sayıyla Jamal Jones (4 top çalma, 3 ribaund), 12 sayıyla İsmet Akpınar (2 asist, 2 ribaund) ve 8 sayıyla Erkan Yılmaz (4 top çalma, 4 ribaund) oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu: ‘’İki takım da ilk yarıda hücum anlamında oldukça kısırdı. Özellikle son haftalarda müdafaa ritmimizi yukarı çekiyoruz, bugün de Fenerbahçe’yi 70 sayıda tuttuk ama hücumda hücumda sıkıntılarımız var. Hafta içi Alex Perez takımdan ayrıldı, Erick sakat ve Rıdvan sakatlıktan yeni döndü. Takımımın oynadığı basketboldan memnunum.

Önümüzdeki milli takım arası; sakatlarımızın iyileşmesi ve çok süre alan oyuncularımızın dinlenmesi açısından bize iyi gelecektir. Umarım aradan daha sağlıklı ve daha güçlü döneriz.’’

Bahçeşehir Koleji, milli aranın ardından ilk maçına 2 Aralık Çarşamba günü Galatasaray karşısında çıkacak.