OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin dokuzuncu haftasında Samsun Canik Belediyespor'a konuk oldu. OGM Ormanspor, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan ve eksik kadroyla parkeye çıktığı bu mücadeleden 117-62'lik galibiyetle ayrıldı ve ligdeki galibiyet sayısını 4'e yükseltti. Yeşil-Beyazlılar, ligin onuncu haftasında ise; 28 Kasım Cumartesi günü saat 15:00'te BOTAŞ Spor'u konuk edecek.
 
OGM Ormanspor, mücadeleye; Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin, Brittney Sykes, Angelica Robinson ve Meltem Avcı beşiyle başladı. Yeşil-Beyazlılar, rölanti başlayan maçın ilk bölümünde kaptan Nilay ve Sykes ile etkili olurken, ev sahibi ekip de Fatma Dilara Azaklı ile sayılar buldu. Mücadelenin ilk 5 dakikalık bölümünde hücumlarını boyalı alana yönlendiren Ormanspor, skorda da 16-7'lik üstünlüğü eline aldı. Stephanie Madden ile sayılar bularak farkı eriten Samsun Canik Belediyespor karşısında yine de skor üstünlüğünü koruyan Yeşil-Beyazlılar, maçta ilk çeyreği 28-23 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine Nazlı Bircan Gökdemir'in basketiyle girildi. Alperi Onar ve Damla Gezgin'in üçlükleri ile farkı lehine açan OGM Ormanspor, Meltem Avcı ve Brittney Sykes'ın da devreye girmesiyle skoru 45-29'a getirdi. Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde 6/9 ile üçlük isabeti kaydeden Yeşil-Beyazlılar, genç bir rotasyonla mücadele eden rakibi karşısında devrenin son 4 dakikalık bölümüne de 51-31'lik üstünlükle girdi. Stephanie Madden ile sayılar bulan Samsun ekibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Ormanspor, Sykes ve Alperi'nin sayılarıyla aradaki sayı farkını koruyarak maçta ilk yarıyı 65-36'lık üstünlükle kapattı. İlk devrede 7/12 ile üçlük isabeti bulan OGM Ormanspor’da; Brittney Sykes 18 sayıyla en skorer isim olurken, Alperi Onar da devrede 14 sayı kaydetti. 

OGM Ormanspor, maçta ikinci yarıya; Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin, Brittney Sykes, Angelica Robinson ve Meltem Avcı beşiyle başladı. İkinci devrenin ilk sayılarına Stephanie Madden imza atarken, Yeşil-Beyazlılar ise Angel Robinson'ın üçlüğüyle rakibine yanıt verdi. Hücumda Meltem, Sykes ve Robinson ile etkili olarak farkı açmaya devam eden Yeşil-Beyazlılar, çeyreğin son 4 dakikalık bölümüne de 78-41 önde girdi. Madden'ın sayılarına rağmen Alperi ve Sykes ile farkı koruyan Ormanspor, mücadelenin üçüncü çeyreğini de 93-49'luk üstünlükle geçti.

Maçın dördüncü çeyreğine ise genç isim Özge Yarga'nın basketiyle girildi. Alperi ve Bircan'ın basketleri sonrası 100 sayı barajını aşan Yeşil-Beyazlılar, mücadelenin son 6 dakikalık bölümüne 105-53 önde girdi. Meltem ve Bircan'ın pota altı sayılarıyla hücumda zorlanmayan OGM Ormanspor, son çeyrekte genç yerli oyuncularını parkede tuttu. Aradaki sayı farkını korumayı başaran Yeşil-Beyazlılar, Özge Yarga'nın son bölümdeki sayıları sonrası parkeden 117-62'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu

HAKEMLER: Alper Özgök, Uygar Kurt, Seda Esen

SAMSUN CANİK BELEDİYESPOR (62): Dilan Çelik 5 (1 ribaund- 9 asist), Stephanie Madden 34 (9 ribaund- 4 asist), Nazlı Çalışkan 7 (4 ribaund- 2 asist), Fatma Dilara Azaklı 9 (8 ribaund), Kayra Güler Sağlam 6 (2 ribaund- 3 asist), Zeynep Sude Kara, Zeynep Sina Konuksever (1 ribaund), Bilgesu Erduran (1 ribaund), Elif Korkut 1 (1 ribaund)

OGM ORMANSPOR (117): Angelica Robinson 7 (11 ribaund- 1 asist), Nilay Kartaltepe 10 (3 ribaund- 13 asist), Damla Gezgin 9 (1 ribaund- 2 asist), Brittney Sykes 27 (2 ribaund- 6 asist), Özge Yarga 6 (1 ribaund), Şerife Alperi Onar 24 (4 ribaund- 7 asist), Meltem Avcı 18 (5 ribaund- 4 asist), Nazlı Bircan Gökdemir 16 (3 ribaund- 2 asist), Aleyna Aksu