Türkiye Basketbol 2. ligi Bursa temsilcisi Gemlik Basketbol Kulübü Gemlik’te basketbol sevgisini artırmak ve her kesimden basketbol severleri bir araya toplamak için Gemlik Vefa Spor Kulübü ile işbirliğine gitti.

Gemlik’te Basketbol kültürünün doğru şekilde tüm kitlelere ulaşması ve Basketbol severlerin müsabık olması adına Gemlik Basketbol Kulübü Büyük Erkekler A liginde mücadele etmek için kurduğu pilot takıma statü gereği izin verilmeyince, Gemlik Vefa Spor ile ortak projeye imza attı. Gemlik Vefa Spor bu iş birlik üzerine basketbol branşı açarak Bursa ekibine destek oldu. 

Gemlik Vefa spor Türkiye Basketbol federasyonuna yaptığı başvuru ile 2018-2019 sezonunda Gemlik Basket Vefa Spor olarak ligde mücadele etmek istedikleri yönetim kurulu kararı ile belirterek, Bursa büyük erkekler  A.liginde mücadele edecek Gemlik temsilcisi Atılan imzalar sonrasında Murat Boyacı, Canberk Çoşkun, Sinan Yılmaz, Özer Başsezgin, Nurullah Tarğıt, Gökhan Hayırlı, Ali Tanver Yazıcıoğlu, Cem Gündüz, Ercan Tepecik, Hakan Çıtak, Okan Kurt, Halit Tunalı, Serkan Güllü ve Ömer Gümüş 2018-2019 sezonunda Gemlik Basket Vefa spor olarak mücadele edecek.
 
Yapılan anlaşma sonucunda kulüp antrenörlüğüne getirilen Nurullah Tarğıt Bursa il temsilciliğinde katıldığı kura sonrasında  Veteran Spor Kulübü, Vatan Spor Kulübü, Elit Akademi Spor Kulübü, Oksijen Gençlik Spor Kulübü, Yelken Akademi Spor Kulübü, Yeşim Spor Kulübü, Sınav Okulları Spor Kulübü, Fastline Gençlik Spor Kulübü, İnegöl Çarşı Spor Kulübü ve KW Geçit Spor Kulübü Gemlik Basket Vefa Sporun rakipleri oldu.

Gemlik ilçe spor salonunda gerçekleştirilen ilk antrenmanında Gemlik Vefa Spor Başkanı Turgut Akçan, As Başkan  Baki Çatıkkaş, Gemlik Basketbol Kulübü As Başkanı Necdet Yılmaz ve Gemlik Basketbol kulübü Menajeri Yahya Gümüş antrenmanı izleyerek sporculara destek verdiler

GEMLİK  İÇİN BİR ARADAYIZ
Gemlik Vefa Spor Kulübü Başkanı Turgut Akçan Gemlik adına her zaman hizmete hazırız. Bize teklif geldiğinde düşünmeye gerek bile duymadan cevap verdik, Çünkü kulüplerimizin tek amacı var Gemlik’te spor kültürünü doğru şekilde yaymak. Gemlik Basketbol Kulübü kurulalı 2 yıl olmasına rağmen Türkiye genelinde Gemlik ismini en iyi şekilde temsil etmesi biz Gemliklilerin arzuladığı hayalin gerçekleşmesine vesile oldu. Bu yüzden Gemlik için yapılan tüm projelere her zaman kulüp olarak destek vereceğiz. Gemlik Basketbolu Voleybol ve Basketbol branşlarında 1.ligde görmek istiyoruz.

TEK AMAÇIMIZ VAR
Gemlik Basketbol Kulübü As Başkanı Necdet  Yılmaz Kulüp olarak tek amacımız var çocuklarımıza doğru spor kültürü vermek. Gemlik Vefa Spor kulübü bu konuda çok duyarlı davranarak Gemlik için doğru karar verdi. Hedefimiz tüm kulüpler ile işbirliği içinde Gemlik için proje üreterek ilçe gençliğine nasıl faydalı olmamız gerektiğini düşünmeliyiz.
Bu vesile ile ilçemizi 2018-2019 sezonunda futbol 1.kümede  temsil edecek Gemlik Vefa spor’a başarılar dileriz.