Bahçeşehir Koleji, 7DAYS EuroCup A Grubu’nun altıncı haftasında Fransa temsilcisi JL Bourg’a konuk oldu. Başından sonuna kadar çekişmeli geçen mücadeleden 79 – 77’lik skorla mağlup ayrılan kırmızı – lacivertli takım, 2020 – 2021 7DAYS EuroCup sezonunda oynadığı altıncı maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar maça Alex Perez, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı, Josh Owens; ev sahibi ekip ise Zack Wright, Zachery Peacock, Thomas Scrubb, Alen Omic ve Danilo Andjusic beşiyle başladı. İki takım da maça hücumda zor üreterek başlarken, ilk iki dakikalık bölüm 3 – 3’lük eşitlikle geçildi. JL Bourg’un 11 – 5’lik seriyle skoru 14 – 8’e getirmesinin ardından Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreğin sonuna 4 dakika 48 saniye mola aldı. Molanın ardından 7 – 1’lik bir seri yakalayan Kırmızı Ejderhalar, ilk çeyreğin son üç dakikasına girilirken skoru 15’te eşitledi. Periyodun son bölümü Danilo Andjusic ve Erick Green’in karşılıklı sayılarıyla geçti ve maçın ilk dörtte birlik bölümü JL Bourg’un 21 – 19’luk üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe iki ekip de dengeli bir şekilde başladı ve ilk üç buçuk dakikalık bölüm 28 – 24’lük skorla geçildi. JL Bourg, çeyreğin orta bölümünde oyunun kontrolünü ele geçirerek skoru 35 – 26’ya getirince, devrenin sonuna 2 dakika 14 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Ev sahibi takım devrenin son bölümünde de iyi hücum ederek skorboard’daki farkı korudu ve takımlar soyunma odasına 43 – 35’lik JL Bourg üstünlüğüyle gitti.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı ve ilk üç dakikalık bölüm JL Bourg’un 48 – 39’luk üstünlüğüyle geçildi. Bahçeşehir Koleji, çeyreğin ortasında Erick Green önderliğinde 13 – 7’lik bir seri yakalayarak farkı 2’ye indirdi ve periyodun sonuna 5 dakika 15 saniye kala rakibini mola almaya zorladı (50 – 48). İvmesini çeyreğin ikinci bölümüne de taşıyan Kırmızı Ejderhalar, maçın son dörtte birlik bölümüne 58 – 57 önde girdi.

Son çeyreğe iki ekip de hücumda sıkıntılı başlarken JL Bourg, maçın bitimine 5 dakika 48 saniye kala 66 – 62 öne geçince Bahçeşehir Koleji molası geldi. Maçın son bölümünde daha az hata yapan taraf JL Bourg oldu ve sahadan 79 – 77’lik skorla galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji, bu sonuçla 7DAYS EuroCup’ta oynadığı altıncı maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 27 sayıyla Erick Green (5 top çalma, 2 asist), 17 sayıyla İsmet Akpınar (5 asist, 2 ribaund) ve 15 sayıyla Josh Owens (6 ribaund) oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘’Zor bir maçtı. Çok yakındı, son şutu kaçırdık. Bu, bizim için kalp kırıcı bir mağlubiyet ama işimizin bir parçası. Bazen şansa ihtiyacınız vardır. Oyuncularım bugün harika bir performans gösterdi, her birinin sahaya yansıttığı efordan memnunum.

Ayrıca bugün çok sıcak bir atmosfer vardı. Taraftarlar olmadan basketbol oynamak kolay değil ancak JL Bourg bizi burada çok iyi ağırladı, bunun için onlara teşekkür etmek istiyorum. Rakibimize sezonun geri kalan bölümünde başarılar diliyorum, umarım ikinci tura yükselebilirler.

Önümüzdeki maçlara odaklanmak zorundayız. Hem EuroCup’ta hem de Türkiye liginde çok önemli mücadeleler var. Cumartesi günü ligde oynayacağımız Pınar Karşıyaka maçının hazırlıklarına vakit kaybetmeden başlayacağız. Kolay olmayacak ama tek hedefimiz galibiyet.’’

Bahçeşehir Koleji sıradaki maçında, 7 Kasım Cumartesi günü ING Basketbol Süper Ligi yedinci haftasında Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak.