Bahçeşehir Koleji, 2020 – 2021 7DAYS EuroCup sezonunun beşinci haftasında İtalya temsilcisi Umana Reyer Venezia’ya konuk oldu. Uzatmaya giden ve tartışmalı hakem hatalarının olduğu maçta rakibine 88 – 82 yenilen Bahçeşehir Koleji, EuroCup A Grubundaki beşinci yenilgisini aldı.



Bahçeşehir Koleji maça Rıdvan Öncel, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı ve Josh Owens; ev sahibi ekip Umana Reyer Venezia ise Michael Bramos, Stefano Tonut, Andrea De Nicolao, Valerio Mazzola ve Mitchell Watt beşiyle başladı. Kırmızı Ejderhalar maça Erick Green’in hücumdaki etkili oyunuyla başladı ve ilk üç dakikalık bölümü 11 – 4 önde geçti. Skor 13 – 4’e gelince ilk çeyreğin bitimine 6 dakika 4 saniye kala ev sahibinin molası geldi. Moladan Julyan Stone önderliğinde etkili dönen Venezia, üç dakika kala skoru 11 – 15’e getirdi. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de dengeli bir görüntü sergiledi ve maçın ilk dörtte birlik bölümü, Bahçeşehir Koleji’nin 23 – 20’lik üstünlüğüyle geçildi.

İki takım da ikinci çeyreğe skor anlamında kısır başlarken, ilk beş dakikalık bölüm 26 – 29’luk skorla geçildi ve devrenin sonuna 4 dakika 35 saniye kala Umana Reyer Venezia molası geldi. Julyan Stone’un yeniden devreye girmesiyle İtalya temsilcisi skoru 2 dakika 58 saniye kala 31 – 32’ye getirdi ve Bahçeşehir Koleji molası geldi. Ev sahibi ekip moladan 4 – 0’la dönünce Kırmızı Ejderhalar, ilk yarının bitimine 1 dakika 55 saniye kala bir mola daha aldı. Takımlar soyunma odasına Umana Reyer Venezia’nın 42 – 36’lık üstünlüğüyle gitti.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya 9 – 2’lik seriyle başladı ve ilk üç dakikalık bölümü 51 – 38 önde geçti. Bahçeşehir Koleji bu bölümden 8 – 2’lik bir seri yakalayarak başlayıp skoru 53 – 46’ya getirince çeyreğin bitimine 5 dakika 14 saniye kala Umana Reyer Venezia molası geldi. Moladan Hadi Özdemir’in basketleriyle dönen Bahçeşehir Koleji oyuna ortak olmayı başardı ve çeyreğin son üç dakikasına 55 – 51’lik skorla girildi. Çeyreğin son bölümü tam bir üçlük düellosuna dönerken, maçın son dörtte birlik bölümüne Umana Reyer Venezia’nın 66 – 60’lık üstünlüğüyle gidildi.

Venezia son çeyreğe Bramos’un sayılarıyla başladı ve ilk üç dakikayı 73 – 64’le geçti. Bahçeşehir Koleji çeyreğin orta bölümünde iyi bir momentum yakaladı ve son dört buçuk dakikaya girilirken farkı üçe kadar indirdi (75 – 72). Maçın sonuna 3 dakika 6 saniye kala Bahçeşehir Koleji skoru 76 – 74’e getirdi ve ev sahibi molası geldi. Çeyreğin son bölümünde iki takım yenişemedi ve 78 – 78’lik skorla uzatma periyoduna gidildi.

Venezia, uzatma çeyreğine 5 – 0’lık seriyle başlayıp skoru 83 – 78’e getirince, periyodun bitimine 2 dakika 2 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Uzatma periyodunun son bölümünde rakibinin hücum ribaundlarına engel olamayan Kırmızı Ejderhalar sahadan 88 – 82 mağlup ayrıldı ve 7DAYS EuroCup A Grubu’ndaki beşinci yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri 22 sayıyla Erick Green (4 ribaund, 3 asist), 19 sayıyla Alex Perez (6 asist, 4 ribaund) ve 9 sayıyla İsmet Akpınar (1 asist, 1 ribaund) oldu.
Bahçeşehir Koleji, sıradaki maçında 31 Ekim Cumartesi günü ING Basketbol Süper Ligi’nin altıncı haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u ağırlayacak.