Bahçeşehir Koleji, 2020 – 2021 7DAYS EuroCup sezonunun dördüncü haftasında Sırbistan’ın güçlü temsilcisi Partizan NIS Belgrad’ı ağırladı. Başından sonuna kadar çekişmeli geçen mücadeleyi, son bölümde Miller-McIntyre’ın etkili oyunuyla, 82 – 76’lık skorla Partizan NIS Belgrad kazandı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Rıdvan Öncel, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı ve Hadi Özdemir; konuk ekip ise Mika Eric, Codi Miller-McIntyre, Rade Zagorac, Nemanja Dangubic ve Rashawn Thomas beşiyle başladı. Bahçeşehir Koleji maçın başında Erick Green ve Jamal Jones’la etkili olurken, savunma kanadında boyalı alanı savunmakta güçlük çekti ve ilk dört buçuk dakikalık bölüm Partizan’ın 13 – 9’luk üstünlüğüyle geçilince Bahçeşehir Koleji molası geldi. Moladan iki ekip de karşılıklı basketlerle döndü ve ilk çeyreğin son iki dakikasına Partizan’ın 19 – 13’lük üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde iki takım da oyunu domine edemedi ve maçın ilk dörtte birlik bölümü Partizan’ın 24 – 17’lik üstünlüğüyle geçildi.

Sırbistan temsilcisi ikinci çeyreğe hücumda etkili başlayıp farkı bir ara 12’ye kadar çıkarsa da Erick Green’in basket faulü, Kırmızı Ejderhalar’ı ilk devrenin bitimine 8 dakika kala yeniden oyunun içine soktu (22 – 31). Ardından Erkan Yılmaz’ın harika smacıyla Bahçeşehir Koleji skoru 24 – 31’e gelince, devrenin sona ermesine 7 dakika kala konuk ekibin molası geldi. Molanın ardından iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerken, ilk yarının son 5 dakikasına Partizan’ın 35 – 24’lük üstünlüğüyle girildi. Bu bölümde savunmada rakibini yavaşlatmayı başaran Bahçeşehir Koleji, farkı 8’e indirdi ve skor 28 – 36’yken ivmeyi kaybetmemek adına mola aldı. Moladan 7 – 0’lık seriyle dönerek farkı 1’e indiren Kırmızı Ejderhalar, skoru 35 – 36’ya getirdi ve konuk ekibi, devrenin bitimine 1 dakika 46 saniye kala mola almaya itti. Çeyreğin son bölümünde de rakibini durdurmayı başaran Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 39 – 38 önde gitti.

İkinci yarıya da hücumda oldukça etkili başlayan Bahçeşehir Koleji, skoru 46 – 41’e getirince Partizan, üçüncü çeyreğin bitimine 7 dakika 52 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından iki ekip de karşılıklı isabetler bulurken, üçüncü çeyreğin son 4 dakika 29 saniyelik bölümüne Bahçeşehir Koleji’nin 52 – 48’lik üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde hücumda etkili olan siyah – beyazlılar, maçın son dörtte birlik bölümüne 59 – 56 önde girdi.

Son çeyreğe Trifunovic ve Mika’nın sayılarıyla başlayan Partizan, ilk iki dakikayı 62 – 56 üstünlükle geçti. Bahçeşehir Koleji, çeyreğin ortasında 9 – 3’lük bir seriyle skoru 65 – 65’e getirdi ve maçın son beş dakikasına böyle girildi. Konuk ekip, Miller McIntyre’ın üst üste 5 sayısıyla skoru 65 – 70’e getirdi ve maçın bitimine 4 dakika 11 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Takımlar moladan Burak Can Yıldızlı ve Novica Velickovic’in sayılarıyla döndü ve son iki dakikaya Partizan’ın 75 – 68’lik üstünlüğüyle girildi. Hadi Özdemir’in çaldığı top ve ardından gelen smaçla skor 72 – 75’e gelince Partizan, maçın bitimine 1 dakika 37 saniye kala molasına başvurdu. Sırbistan temsilcisi, moladan Miller – McIntyre’ın üçlüğüyle dönerek skoru 72 – 78’e getirince bu kez mola alan taraf, maçın sonuna 1 dakika 6 saniye kala Bahçeşehir Koleji oldu. Maçın son bölümünde Miller-McIntyre’ın kritik basketleriyle Partizan, maçtan 82 – 76 galip ayrıldı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, gruptaki dördüncü maçını da kaybetti.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 23 sayıyla Erick Green (5 ribaund, 3 asist), 16 sayıyla Jamal Jones (8 ribaund, 4 top çalma) ve 16 sayıyla Burak Can Yıldızlı (3 ribaund, 1 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçtan sonra şu ifadelerde bulundu: ‘’Gösterdiğimiz mücadeleden memnunum. UNICS Kazan deplasmanındaki bizce haksız mağlubiyetten sonra biraz moral bozukluğu vardı ama bugün özellikle ilk yarıda ribaundlarda önceki birkaç maçtan daha iyiydik. Ne var ki maçın sonunda farkı yaratan faktör de alamadığımız ribaundlar oldu. Maçın sonuna kadar mücadele eden Partizan’ı tebrik ediyorum. Oyun kurucuları Miller-McIntyre son bölümde çok etkiliydi. İyi müdafaa yapmadık diyemem. Hafta sonu ligde, Büyükçekmece deplasmanında çok önemli bir maçımız var. O maçta elimizden geleni yapıp kazanmak istiyoruz.’’
Kırmızı Ejderhalar, sıradaki maçında ING Basketbol Süper Ligi’nin beşinci haftasında 24 Ekim 2020 (Cumartesi) günü Büyükçekmece’ye konuk olacak.