Urla Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Yasin Akıncı normal ligin bitmesinden sonra ligin ikinci devresini değerlendirdi.

Akıncı yaptığı açıklamada; “Rotasyonu dar bir kadro olmamıza rağmen ikinci devre oynadığımız 15 maçın 12’sini kazandık. Playoff’a 6. sıradan girerek İzmit Belediyesi ile eşleştik, ligin son maçını da İzmit Belediye ile kendi evimizde oynadık, playoff da ev sahibi avantajını yakalamamız için rakibimizi 9 sayı ile yenmemiz gerekiyordu fakat maç içerisinde özellikle savunma da yaptığımız hatalardan kaynaklı olarak önde götürdüğümüz maçın normal süresi beraberlikle sonuçlanmasından dolayı maç uzatmaya taşıdık, uzatma dakikalarında da eşitlik devam ederken son saniye basketi ile maçı kazanmayı bildi.

Bunun sonucunda playoff’taki ilk  rakibimiz İzmit Belediyesi oldu. Sezon başında ekonomik bir bütçeyle mütevazi bir takım kurduk, ara transferde yaptığımız bazı değişiklikler sonucunda ligin ikinci devresinde özellikle iyi bir çıkış yakaladık, kaybettiğimiz 3 maçı da çok az farklar ile maç sonunda kaybettik, bence ligin normal sezonunda bizim yerimiz daha üst sıralar olmalıydı, artık önümüze bakacağız, önümüzdeki Çarşamba günü İzmit’de İzmit Belediyesi ile playoff’un ilk maçını oynayacağız, iyi bir başlangıç ile İzmit’den galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz.

Urla Gençlik olarak playoff’a kalan 8 takım gibi bizimde süper lige çıkma şansımız eşit, sporcularım ve teknik kadromuz bunun bilincindeyiz, çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz, bizim için bundan sonra oynayacağımız her maç final maçı olacaktır, playoff’un sonuna kadar gidip süper lig vizesini almak istiyoruz, bunu da başaracağımıza inanıyorum, sporcularıma bu konudaki güvenim tamdır.” diyerek sözlerine son verdi.