2011 yılında Edirne'de başlattığımız kadın basketbol mücadelemizin 7. Sezonunu tamamladık. 

Dört sezondur Ana sponsorumuz Edirne Belediyesi ve  Başkanımız Sayın Recep Gürkan'a katkıları için teşekkürlerimizi borç biliriz. 

Sağlık sponsorumuz, olmazsa olmazımız Ekol Hastanesi ve tüm personeline Yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Yalnız, Başhekim Dr. Turhan Gazioğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Prof.Dr. Tuncay Çağlar nezdinde çok teşekkür ederiz.

Maçlarımızın güvenliğini sağlayan Emniyet Müdürümüz Ali Kemal Kurt ve tüm Emniyet personelinin katkıları olmadan bu kadar huzurlu maçlar oynayamazdık.

Maç ve antreman yaptığımız Mimar Sinan Spor Salonundaki her türlü destekleri için Gençlik Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak ve personeline teşekkürler. 

Takımımızın altıncı oyuncusu gibi her maçımızda hatta deplasmanlarımızda yanımızda yer alan Basketbol sevdalısı Taraftarlarımıza (kadın, erkek, çocuk, engelli) Şükran'larımızı sunarız.

Büyük bir ailenin diğer önemli parçaları 2017-18 sezonu Yönetim Kurulu üyelerimiz; Ebru Z. Boyacıoğlu, Tuncay Çağlar, Emre Alp, Doğan Emel, Murat Muranlı, Cemile Özeker, Serkan Üner, Mert Seyyar’a maddi ve manevi destekleri için müteşekkiriz. Önceki sezonlarda Takımımıza destek veren yöneticilerimizin, kurum ve kişilerin de katkıları yadsınamaz. 

Genel Koordinatörümüz, Teknik Ekibimiz, Oyuncularımız, Anonsörümüz
tüm sezon boyunca görevlerini ifa etmeye çalıştılar. Basketbola hizmetleri için teşekkürler. 

Yerel ve ulusal yayınları ile bize haberlerinde yer veren tüm Basın kuruluşlarına çok teşekkür ederiz. 

Önceki yıllarda da belirttiğimiz gibi En büyük hedefimiz basketbolun Edirne’de var olması ve çağdaş kentimizde Kadınların her alanda olduğu gibi sporda da görünür olmasıdır. Bu amaçla yaptığımız mücadeleler takımımızın Türkiye Kadınlar Süper Ligine çıkarak 2 sezon yer almasını ve Eurocup seviyesinde Avrupa’da Çeyrek Final başarısı göstermesini sağlamıştır. Ancak basketbol liglerinde yaşanan gelişmeler finansal sponsor olmadan sürdürülebilirliği imkansız hale getirmiştir.

Ülkedeki ekonomik koşullar, pek çok kent takımının darboğaza girmesine ve hatta liglerden çekilmesine (Ordu, Osmaniye, izmir Becker gibi) neden olmuştur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen TKBL’nin en düşük bütçeli takımı olarak  ligi 12. sırada tamamlayarak ligde kalmayı başardık.

Çok yüksek bütçeli takımların Edirne’deki yüreği basketbol sevdalısı birkaç kişi ile yürütülemeyeceği açıktır. Yaşanan tecrübeler bunu göstermiştir.
 
Olin Erkek Basketbol takımı ile 12 yıl önce başlattığım, 7 yıldır Edirnespor Kadın Takımı ile devam ettiğim basketbol yöneticiliğimi ailemin ve bana değer veren kişilerin tavsiyeleri ile noktalamaya karar verdim.

Edirne’mizde kadın basketbol adına önemli bir değer ve Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde yer alan 16 takımdan biri olan kulübümüz koşullar uygun olduğu takdirde devam eder ya da Sonlanır. Bunu zaman gösterecek.

Basketbol sevgim ben yaşadığım sürece devam edecek

Murat Boyacıoğlu 

Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı