Haftaya 8 galibiyet ile başlayan Gemlik Basketbol Gemlik seyircisini arkasın aldığı karşılaşmada Final Gençliği 75-67 yenerek Galibiyet serisini 9’a çıkarttı.

Gemlik Basketbol maça Melih kabakçının elinden bulduğu 2 sayı ile oyuna başladı. Oyunun 4.55 saniyesinde Cem bulduğu 2 sayı ile Gemlik Basketbol skoru 12-9 getirdi. Final Gençlik periyotun  49’cu saniyesinde Çağlar ile bulduğu sayı skoru 13-18 getirdi. Gemlik Basketbol Hüsnü ile bulduğu 2 sayıya rağmen periyotu 15-18 yenik kapattı.

2. Ceyreğe Gemlik Basketbol Serdar, Gökhan ve Hüsnü ile bulduğu sayılar ile23-20 öne geçmeyi başarsa da  periyotun  1,14 saniyesine Cavit ,Oğulcan ve Onur ile bulduğu sayılar ile skoru 28-36 getirdi. Ali ile bulduğu 2 sayı ile Gemlik basketbol devreye 6 sayı fark ile yenik girdi.

3. Çeyreğe Final Gençlik Alpaslan ile bulduğu 2 sayı ile 30-38 önde başladı. Gemlik Basketbol Ali ve Melih kabakçı ile bulduğu sayı ile skoru 38-38 getirdi. Gemlik Basketbol müsabakanın 4.27 saniyesine Cihan ve Ali’nin elinden bulduğu sayılar ile  44-38 öne geçmeyi başarsa da Final Gençlik  Polat, Cavit’in elinden bulduğu sayılar ile periyotu 47-48 önde tamamlamasını bildi.

Son Çeyreğe Final Gençlik Oğulcan ve Polat’ın ürettiği sayılar ile 47-51 önde başladı. Seyirci desteğini arkasına alan Gemlik Basketbol  Kaptan Gökhan ve Serdar’ın 8,05 saniyesinde bulduğu 3,lükler ile skoru 53-54 getirdi. Periyotun 5.26 saniyesinde Gökhan Şenol ile bulduğu 3 sayı ile 1 sayı ile öne geçmeyi başardı. Son 1.55 saniyesinde Gökhan ve Cemhan ile bulduğu sayılar ile 75-63 aradaki fark artırarak son saniyelere avantajlı girdi. Final Gençlik son saniyelerde bulduğu 4 sayıya rağmen müsabakayı 75-67 yenik tamamladı.

Gemlik Basketbol aldığı bu galibiyet ile 2. Yarıda oynadığı 5 karşılaşmanın 4 kazanarak 3 maç üst  üste kazanma başarısı gösterdi. Topladığı 25 puan ile 6.cı sıradaki yerini korurken aynı puana sahip Final Gençlik averaj ile 5. Sırada yer aldı.

Gemlik Basketbol adına Ali Tuncer attığı  22 sayı 10 ribaunt  ve 2 asist ile maçın yıldızı olurken, Gökhan Şenol 15 sayı, 9 asist, 3 ribaunt – Cem Han 12 Sayı, 8 ribaunt  - Serdar Yavuz 11 sayı,1 asist  - Cihan Hafızoğlu 4 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalma ile oynadı.

Final Gençlik adına Cavit Turan 19 sayı, 6 Ribaunt, 1asist – Oğulcan Sevim 10 sayı, 11 asist, 5 ribaunt – Alpaslan Uruk 9 sayı, 4 ribaunt  ile oynadı.

Gemlik İlçe Spor Salonu’nda oynanan Gemlik basketbolun 75-67 kazandığı müsabakanın periyotları:

1. Periyot 15:18  Final Gençlik
2. Periyot 15:18 Final Gençlik
3. Periyot 17:12 Gemlik Basketbol
4. Periyot 28:19 Gemlik Basketbol 

Bu akşam güzel günlerin habercisi diye sözlerine Başlayan Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay BULUT “Gemlik İlçe Spor Salonu bugün spor müsabakalarında  görmeye alışık olmadığımız 1300 kişinin desteği  üst düzey bir müsabakaya sahne oldu. Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz, Gemlik Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Gemlik Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimi Şahmeran Çelenkoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve Yönetimi, Chp İlçe Başkanı  Cemil Acar ve Yönetimi, Mhp ilçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve Yönetimi, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Gemlik Kent Konseyi Yönetimi, Gemlik Spor Kulübü başkanı Cumhur Aydın, Gemlik Belediye Spor Başkanı Hulusi Kantar, Gemlik Çotanak Kulübü Başkanı Talat Tepe, Gemlik Basketbol Kulübü yönetimindeki arkadaşlarıma ve  ismini sayamadığım  herkese Gemlik adına teşekkür ederim.” dedi.

“Bugün bu galibiyeti bize hediye eden  gerçekten çok özveri ile çalışan Teknik ekibime  ve basta Genel Menajerimiz Yahya Gümüş’ e öncelikle cani gönülden teşekkür ederim. Büyük bir hava yakaladık, tribünlerdeki  ambiyansı görmek büyük bir onurdu. Gemlik Spor ve Çotanak sporun ‘’GEMLIK BASKETBOL A 1 .LIG YOLUNDA BASARILAR ‘’ yazılı pankart ise gecenin ayrı bir rengiydi. Sizlerin destekleri ile daha iyi işler hep birlikte yapacağız inşallah. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.” diye sözlerini bitirdi.