Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO,  Ligin 19.haftasında evinde konuk ettiği lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımını 54-47 mağlup ederek ikinci sıradaki yerini korurken, üst üste 9. Galibiyetini aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Kırçiçeği Bodrum Basketbol oldu. Saynur Tozlu elinden bulduğu sayı ile karşılaşmanın hemen başında 2-0 öne geçen konuk ekibe cevap  gecikmezken Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO’da kaptan Dilek Dedeoğlu ve Candide Öztürk rüzgarı tersi yönüne çevirdi  yeşil-beyazlılar 7-2 öne geçti. Konuk ekibin sayı bulma çabalarındaki hatalarını iyi değerlendiren Bursa ekibi farkı 6 sayıya kadar çıkardı ve ilk periyodu 20-14 önde geçti.



Maçın ikinci periyodunda uyguladığı agresif savunmayla Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO’nun hücumlarını durdurmayı başaran Kırçiçeği Bodrum Basketbol farkı kapatarak ilk yarının bitimine 5:06 kala 28-25 öne geçti. Genç antrenör Gökhan Aşıcı’nın kenardan yaptığı değişiklikler maça yeniden ortak olan Büyükşehir’in Perileri soyunma odasına 32-32 eşitlikle gitmeyi başardı.

İki takımın sayı üretmekte zorlandığı maçın ikinci yarısında Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü BUDO oyun kontrolünü eline alırken üçüncü periyodu 47-40 önde tamamladı. Son periyotta da rakip Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımının oyun içindeki oyuncu ve taktik değişiklikleri maçı çevirmesine yetmedi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO maçı 54-47 kazanarak ligde üst üste 9. Galibiyetini aldı.

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan yeşil-beyazlılar, galibiyette önemli pay sahibi olan ve maç boyunca takımlarını destekleyen çok sayıdaki taraftarın yanına giderek galibiyet sevincini paylaştı.

“Başarı alt yapımızı güçlendiriyor”

Alınan galibiyetin büyük önem taşıdığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şube Sorumlusu Dergah Alkan, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin lideri ve aynı zamanda ligin en büyük bütçeli takımını mağlup etmenin sevincini yaşadıklarını belirtirken, oyuncu ve teknik heyeti de gösterilen mücadeleden dolayı kutladı.

Her geçen gün tribünlerin doluluk oranının arttığının altını da çizen Dergah Alkan sözlerini şöyle sürdürdü; “ Ligde üst üste elde ettiğimiz 9. Galibiyetimiz, arkadaşlarımız gerçekten bir üst lige çıkmak için büyük emek sarf ediyor. Bu emeğin karşılığını da sahada galibiyet olarak alıyor. Tribünlerimiz her geçen gün doluyor. Bu doluluğun büyük kısmı kadınlar ve çocuklarımız. Kadın basketbol takımımız galibiyet elde ettikçe özellikle kız çocuklarımızın spora olan ilgisi artıyor. Son haftalarda alt yapımıza sporcu olmak için gelen başvurular oldukça fazla. Bu da başkanımız Alinur Aktaş’ın sporu tabana yayacağız sözünün yavaş yavaş gerçekleştiğini bize gösteriyor. Kızlarımız galip geldikçe alt yapımız da güçleniyor. Bugün maça, takımımıza destek olmaya olmaya gelen herkese çok teşekkür ederim. Galibiyette onların payı çok fazla. Takımımız sahada onlar tribünde ellerinden geleni yaptılar. Mudanya Ak Parti ilçe teşkilatına çok teşekkür etmek istiyorum, Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tam kadro takımımızı desteklediler. Destekler sürdükçe bu takım adından çok söz ettirecektir” dedi.

Bu sonucun ardından ligde ikinci sıradaki yerini koruyan Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO, ligin 20. Haftasında 10 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da deplasmanda İstanbulgücü ile karşı karşıya gelecek.