Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 16.haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Bornova Becker Spor müsabakadan 55-102 mağlup ayrıldı. Bornova Atatürk Spor Salonunda oynanan maça deplasman ekibi hızlı başladı. İlk çeyreği 29-13 önde kapatan Fenerbahçe, ikinci çeyrekte de farkı korumasını bildi. Ev sahibi takım Bornova Becker ikinci yarıyla birlikte hücum temposunu arttırdı. Savunmada hata yapmayan Fenerbahçe farkın kapanmasına izin vermeyerek İzmir deplasmanından galip ayrıldı.



İstatistik olarak;

Fenerbahçe’de Pelin Derya Bilgiç 24 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Plum 23, Esra Topuz ise 15 sayı ile öne çıkan isim oldular.  Ev sahibi ekip Bornova Becker Spor’da Lorena Molnar’ın 21 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Sümeyya Özcan ve Samantha Lubcke 10’ar sayı ile maçı tamamladılar.

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Fenerbahçe Baş Antrenörü Hasan Fırat Okur: “Yoğun bir programı geride bıraktık. Gerçekten çok zor maçlar oynadık. Bornova Becker’in durumu ortada. Türk oyuncularımız ve yabancı oyuncularımız iyi bir performans ortaya koydular ama defans anlamında istediklerimizi tam anlamıyla sahaya yansıtamadık. Bu tip maçlarda teknik taktik pek konuşulmuyor. Önümüzde ki maçlara bakacağız.  Milli maçlar öncesi 1 tane Avrupa 1 tane de lig maçımız var. Ana fikrimiz “her şey çok güzel olacak.” Biz bu basın toplantılarında basın mensuplarını da görmek istiyoruz. Genellikle kadın basketboluyla ilgilenilmiyor. Daha çok sosyal medya üzerinde ilgileniliyor. Bizde mesajlarımızı sosyal olarak vereceğiz.” dedi.

Bornova Becker Baş Antrenörü Hakan Yiğit ise: “Gençlerimizi Türk basketboluna kazandırmak için elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Bugün, yarıştığı her kulvardaki kupalara talip olan bir takımla oynadık. Bütün oyuncularına şans vermeye çalıştı rakibimiz. Bol seyircili iyi bir maç oldu. Uzun zamandır böyle bir seyirci olmuyordu. Zevk aldığımız bir müsabaka oldu. Biz bu şekilde oynamaya devam edeceğiz. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. “ diyerek sözlerini tamamladı.